Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 05:44
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צלי בקר וצלעות טלה ביין וירקות שורש

מנה קלאסית לארוחת חג או לאירוח של אוהבי בשר    

מאת: tommf ::: צפיות: 4941   

צלי בקר וצלעות טלה ביין וירקות שורש
8 מנות
בישול ואפיה
בריאות
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1    גוש פלשפילה (בשר מס' 6) מופשר
  • 10  צלעות טלה
  • 20  בצלצלי שלוט קלופים
  • 1    ראש סלרי חתוך לרצועות
  • 2    חב' פטריות שמפיניון או יער
  • 6    שיני שום גדולות קלופות
  • 2    גזרים חתוכים לטבעות לא דקות
  • 1/2 בקבוק קברנה סוביניון
  • 1    כוס מרק עוף + 1 כוס מים רותחים  או
  • 2    כוסות מים רותחים + 1 כף אבקת מרק עוף
  • 3    עלי דפנה
  • 1/3 כוס סילן
  • 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית שטוחה הל טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/3 כוס שמן זית
  • סיר גדול היכול להיכנס לתנור   
דרך הכנה
  1. חותכים את הבשר לפרוסות בעובי 2 ס"מ לערך - צריכות לצאת כ-10 פרוסות יפות.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול ומכניסים את הבצלים, הגזר ורצועות שורש הסלרי לטיגון על אש גדולה עד להזהבה קלה. מערבבים מדי כמה דקות.
  3. מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים להזהיב תוך כדי עירבוב.
  4. מוסיפים את היין ומערבבים היטב את התחתית עם כף מעץ.
  5. מרתיחים את היין כ-3 דקות לאידוי כל האלכוהול.
  6. מוסיפים את מרק העוף ואת כל התבלינים, מערבבים ומרתיחים.
  7. מוסיפים את הבשר - הוא צריך להיות שקוע בנוזלים. אם הבשר אינו שקוע כמעט לחלוטין בנוזל, מוסיפים מים רותחים.
  8. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  9. מכסים ומרתיחים ומכניסים הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-2 שעות.
  10. לאחר 2 שעות מוציאם הסיר ומסדרים מעל את הצלעות.
  11. על כל אחת בוזקים מעט פפריקה מתוקה (ניתן גם חריפה לאוהבי פיקנטיות), מעט כמון ומלח.
  12. הצלעות צריכות להיות שקועות מעט בנוזל.
  13. מחזירים הסיר לתנור עם מכסה לעוד כשעתיים.
  14. מגישים את הצלעות בנפרד מהבשר.

צלי בקר וצלעות טלה ביין וירקות שורש

By Published: מנה קלאסית לארוחת חג או לאירוח של אוהבי בשר מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 1    גוש פלשפילה (בשר מס' 6) מופשר 10  צלעות טלה 20  בצלצלי שלוט קלופים 1    ראש סלרי חתוך לרצוע...... Directions:
חותכים את הבשר לפרוסות בעובי 2 ס"מ לערך - צריכות לצאת כ-10 פרוסות יפות. מחממים את השמן בסיר גדול ומכניסים את הבצלים, הגזר ורצועות שורש הסלרי לטיגון על אש גדולה עד לה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר