Pesto
תפריט
ד', 19 דצמ 2018, 19:04
110410 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אורז חגיגי בשקדים, צימוקים וצנוברים

מנת אורז חגיגית, יפה ומאוד קלה להכנה! הטעם של מלוח ומתוק משתלב היטב ובנוסף- הערך התזונתי גבוה בסיבים, חלבון, ויטמינים ומינרלים.    

מאת: hilabahat ::: צפיות: 5047   

אורז חגיגי בשקדים, צימוקים וצנוברים
4 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 1 כף שמן רגיל
  • 1 כוס אורז פרסי קלאסי סוגת
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
  • 5 כפות צנוברים
  • 4 כפות צימוקים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות גזר קצוץ
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שם שום קצוצה
  • מלח, פלפל
דרך הכנה
  1. חממו כף שמן בסיר רחב והוסיפו את האורז ואת השקדים והצנוברים.
  2. ערבבו מעט וטגנו על אש בינונית כמה דקות עד שהאורז מגיע לחום גבוה.
  3. הוסיפו את המים הרותחים וערבבו. הוסיפו את הצימוקים, 1 כף מהפטרוזיליה, גזר, בצל ושום ותבלו במעט מלח ופלפל.
  4. כסו את הסיר ובשלו על חום נמוך כ- 20 דקות או עד שהאורז רך. המתינו עוד 10 דקות בסיר מכוסה.
  5. העבירו לקערת הגשה חגיגית, פזרו את יתרת הפטרוזיליה מעל והגישו מיד חם.
הערות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ראובן מ. (עורך)
אכן 3 כוסות. תוקן
1
המתכון נשמע מצויין רק השאלה ונדמה לי שאני יודעת מה התשובה רק כדי להיות בטוחה, הכמות של המים התכוונת ל 3 כוסות?
אורז חגיגי בשקדים, צימוקים וצנוברים By , 2011-06-30T22:13:55+03:00 אורז חגיגי בשקדים, צימוקים וצנוברים מנת אורז חגיגית, יפה ומאוד קלה להכנה! הטעם של מלוח ומתוק משתלב היטב ובנוסף- הערך התזונתי גבוה בסיבים, חלבון, ויטמינים ומינרלים. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1 כף שמן רגיל 1 כוס אורז פרסי קלאסי סוגת 3 כוסות מים רותחים 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים 5 כפות צנוברים 4 כפות צימוקי... Instructions: חממו כף שמן בסיר רחב והוסיפו את האורז ואת השקדים והצנוברים. ערבבו מעט וטגנו על אש בינונית כמה דקות עד שהאורז מגיע לחום גבוה. הוסיפו את המים הרותחים וערבבו. הו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר