Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 03:59
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי ערמונים ושוקולד לבן

כמה עדין, כמה טעים וכמה קל לעשייה    

מאת: tommf ::: צפיות: 5395   

פאי ערמונים ושוקולד לבן
אפיה משולב
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» קינוחים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק:
  • 50 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 300 גרם קמח לבן רגיל
  • 1 ביצה
למילוי:
  • 250 גרם פירה ערמונים (ניתן להשיג בשימורים)
  • 200 גרם שוקולד לבן מובחר
  • 250 סמ"ק שמנת לבישול 15%
  • 75   גרם קמח לבן
  • 3     ביצים
  • 3     חלמונים
  • 1     שקית ג'לטין (14 גרם)
לציפוי:
  • 1 חבילה שוקולד חלב
  • 50 גרם חמאה
גודל/סוג תבנית: תבנית פאי רגילה
דרך הכנה
הכנת הבצק:
  1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערת עבודה ומערבבים היטב ביד עד לקבלת בצק חלק.
  2. מכניסים הבצק למקרר לחצי שעה לפחות להתמצקות קלה.
  3. מרדדים את הבצק בתבנית הפאי כולל 3 ס"מ של דפנות.
  4. דוקרים את הבצק בתחתית עם מזלג למניעת התרוממות שלו.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה עד להזהבה קלה, ומוציאים להתקררות.
הכנת המילוי:
  1. בקערת עבודה גדולה מקציפים את הקמח עם הסוכר, פירה הערמונים והביצים עד לקבלת עיסה חלקה.
  2. מרתיחים את השמנת בסיר קטן ומכבים את האש.
  3. מוסיפים את השוקולד הלבן לסיר ומערבבים היטב עד שנמס לחלוטין.
  4. שופכים כמות קטנה מהשמנת-שוקולד לתערובת ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות.
  5. שופכים את יתרת השמנת-שוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה.
  6. מכינים את הג'לטין לפי הוראת היצרן ומערבבים אותו לאט לאט לתוך העיסה.
  7. שופכים העיסה לתבנית הפאי, מקררים כשעה מחוץ למקרר ואז למקרר ליום שלם עם ניילון נצמד מכסה.
  8. הציפוי: ממיסים תוך כדי עירבוב מתמיד את השוקולד והחמאה בזהירות על אש קטנה מאד עד לקבלת עיסה חלקה.
  9. שופכים השוקולד על הפאי וממהרים לשטחו על כל הפאי כי מתמצק במהירות.
  10. שוב למקרר ללילה לפחות ומגישים.
  11. בתמונה: המסתי מעט שוקולד לבן וחמאה ופיזרתי מעל לקישוט.
חום תנור: 180 מעלות
הערות
יוצא מאוד עדין ומשגע.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
tommf (מקצוענ/ית)
הי dmdm, את הבצק אופים כרגיל. המילוי הוא מסוג של פנדנט שבו מקציפים מעט קמח עם ביצים וסוכר (פה אין סוכר...»»
2
מתכון עם קמח וללא אפיה?
1
ציון 10
ניסיתי - יצא ממש טעים.
אפשר גם עם חצי מכמות הג'לטין.

פאי ערמונים ושוקולד לבן

By Published: כמה עדין, כמה טעים וכמה קל לעשייה מאת tommf 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: לבצק: 50 גרם סוכר 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 300 גרם קמח לבן רגיל 1 ביצה למילוי...... Directions:
הכנת הבצק: מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערת עבודה ומערבבים היטב ביד עד לקבלת בצק חלק. מכניסים הבצק למקרר לחצי שעה לפחות להתמצקות קלה. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר