Pesto
תפריט
ה', 24 מאי 2018, 01:28
110398 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות

מאת השפית בל קפצן לסוגת    

מאת: hilabahat ::: צפיות: 2886   

* צילום: דן פרץ
פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות
6 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 250 גרם גריסי פנינה
  • 2 יחידות כרישה חתוכה לקוביות קטנות (רק החלק הלבן)
  • בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
  • ליטר ציר ירקות או מים
  • 5 ענפי טימין טרי
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • כף חמאה
  • 2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • רבע כפית קינמון
  • כף סוכר חום
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
  • 4 כפות קונפי שום (מתכון בהמשך)
דרך הכנה
  1. בסיר רחב מאדים בחמאה את הבצל והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים קלות.
  2. מוסיפים לסיר את ציר הירקות, ענפי הטימין ומוסקט ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך הגריסים. אם יש צורך מוסיפים עוד נוזלים עד לריכוך הגריסים.
  3. בקערה מניחים את קוביות הבטטה, הקינמון, הסוכר, שמן זית מלח ופלפל. מערבבים היטב. שוטחים את קוביות הבטטה המתובלות על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט ואופים עד לריכוך הבטטות.
  4. מוסיפים את קוביות הבטטות האפויות ואת הקונפי שום לגריסים, מערבבים ומגישים חם.
מתכון לקונפי שום
  1. שיני שום קלופות מראש שום שלם
  2. כפית רוזמרין יבש
  3. כפית טימין יבש
  4. 3-4 גרגרי פלפל אנגלי שלם
  5. מלח ופלפל גס
  6. שמן זית איכותי
  7. אופן ההכנה-
  8. בקלחת קטנה מניחים את השום והתבלינים. מכסים בשמן זית.
  9. מבשלים על אש קטנה עד לריכוך השום, מבלי שהשמן ירתח.
  10. אם צריך, מסירים פעם או פעמיים מהאש עד שהשום מצטנן ומחזירים שוב לאש עד השום מתרכך.
הערות
·        הצעת הגשה- ניתן להגיש בקערה אישית לכל סועד עם גילופי פרמז'ן.

פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות

By Published: מאת השפית בל קפצן לסוגת מאת hilabahat 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 250 גרם גריסי פנינה 2 יחידות כרישה חתוכה לקוביות קטנות (רק החלק הלבן) בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות ליטר ציר ירקות או מים 5 ענפי טימ...... Directions:
בסיר רחב מאדים בחמאה את הבצל והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים קלות. מוסיפים לסיר את ציר הירקות, ענפי הטימין ומוסקט ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך הגריסים. א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר