Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 20:16
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה משגעת

ותודה לחברתי אלונה    

מאת: אתונה ::: צפיות: 5236   

עוגת גבינה משגעת
12 מנות
30 דקות ופחות
 
מרכיבים
  • לתחתית:
  • 200 גרם פתי בר
  • 1/2 חבילת חמאה או מרגרינה
לבלילת הגבינה:
  • 2 קופסאות גבינה לבנה 9% או 5% (250 גר' כל אחת)
  • 1 שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
לציפוי העוגה:

1 שמנת חמוצה
2 שקיות סוכר וניל

גודל/סוג תבנית: תבנית פיירקס 23*18
דרך הכנה
  1. לשבור את הביסקוויטים לפירורים.
  2. להוסיף את החמאה וללוש מעט עד שכל הפירורים מתאחדים. מעבירים אל התבנית ומשטחים את התחתית וגם את השוליים שלה בערך לגובה של 2-3 ס"מ.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הבלילה במקצף ידני (אין צורך בחשמלי) לערבוב של דקה.
  4. שופכים את הבלילה על הבצק בתבנית ומכניסים לתנור שלא חומם מראש על הרשת התחתונה ביותר של התנור ואופים במשך 40 דקות בחום של 160 מעלות .
  5. בקערית קטנה מערבבים את החומרים לציפוי.
  6. לאחר האפיה, בעוד העוגה חמה (בעיקר רוטטת במרכזה)
  7. מצפים אותה בעדינות ומחזירים לאפיה לעוד 1/2 שעה.
  8. בסיום האפיה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה
  9. בתוכה כשהדלת פתוחה למחצה, כך למשך שעה.
  10. מעבירים למקרר ובתיאבון!! חום תנור:  160 מעלות
הערות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
שלום האם אפשר להקציף את החלבונים עם סוכר
5
אוי זו עוגה מדהימה הייתי אופה אותה בעבר המון.
תגובה לזהבית מנסיון לגימור יפה של העוגה יש לשים פירות...»»
4
זהבית שלום, אכן העוגה קלה להכנה וכיף לי לדעת שכבר ניסית אותה.
כמה טיפים: אם מכינים בתבנית פיירקס...»»
3
עוגה מצויינת, קלה,אבל הגימור החיצוני שלה לא כל כך יפה המלצה שלי - גירדתי שוקולד מריר מעל העוגה.
2
שלום דוד, צודק בהחלט. הכוונה ל-100 גרם. אם זו חמאה אז חבילה שלמה, אם זו מרגרינה אז מחצית ממנה.
תודה על תשומת הלב.
1
שלום. חצי חבילת חמאה = 50 גרם, חצי חבילת מרגרינה = 100 גרם. נא להבהיר ולציין כמות בגרמים. תודה

עוגת גבינה משגעת

By Published: ותודה לחברתי אלונה מאת אתונה 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לתחתית: 200 גרם פתי בר 1/2 חבילת חמאה או מרגרינה לבלילת הגבינה: 2 קופסאות גבי...... Directions:
לשבור את הביסקוויטים לפירורים. להוסיף את החמאה וללוש מעט עד שכל הפירורים מתאחדים. מעבירים אל התבנית ומשטחים את התחתית וגם את השוליים שלה בערך לגובה של 2-3 ס"מ....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר