Pesto
תפריט
ה', 29 יונ 2017, 03:35
110384 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי אגסים ושוקולד

כמה קל להכנה כמה טעים    

מאת: tommf ::: צפיות: 4921   

פאי אגסים ושוקולד
בישול ואפיה
בריאות
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» פאי וטארט» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
 
מרכיבים
לבצק:
  • 1 חב' ביסקוויטים פתי בר (טור אחד ולא שני טורים)
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • גרידה מלימון אחד
  • 50 גרם קוקוס טחון
למילוי:
  • 5 אגסים חתוכים לאורך לחצאים וכל חצי לפרוסות בעובי 1 ס"מ לערך (לא דקות).
  • 200 גרם שוקולד מרירי 70% מוצקים
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15%
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף טובה קמח לבן
  • 1 כוס יין קידוש מתוק או יין קינוח מתוק
  • 3 כפות ברנדי משובח
  • תבנית פאי קוטר 26.
דרך הכנה
הכנת הבצק:
  1. שוברים את הבסקוויטים בקערת עבודה לחתיכות הכי קטנות שניתן.
  2. מוסיפים את החמאה, גרידת הלימון והקוקוס ומערבבים היטב עד שהכל רטוב היטב ונעשה בצקי.
  3. מרדדים הבצק בתבנית הפאי כולל הדפנות לעובי של 1 ס"מ ופחות.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 8 דקות ומוציאים להתקררות.
הכנת המילוי והפאי:
  1. מרתיחים את היין עם כוס וחצי מים.
  2. מוסיפים את האגסים ומבשלים עד שחצי מתרככים (כ-5-7 דקות). לא לבשל עד שהם הופכים רכים מדי. ניתן לבדוק עם מזלג כמה רכים הם. מוציאים מהנוזל לצלחת.
  3. בסיר אחר מרתיחים את השמנת וסוגרים את האש.
  4. שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לשמנת הרותחת. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה. נותנים קצת להתקרר.
  5. בקערת עבודה מקציפים את הביצה עם החלמון, הברנדי והקמח עד לקבלת עיסה חלקה ואוורירית.
  6. מוסיפים מעט מהשוקולד-שמנת ומערבבים היטב להשוואת הטמפרטורות. לאחר מכן מוסיפים את שאר השוקולד-שמנת ומערבבים היטב עד קבלת עיסה חלקה.
  7. מסדרים את פרוסות האגסים בצורה עגולה בתבנית.
  8. מוזגים מעל את המילוי.
  9. נותנים לפאי להתקרר עד טמפרטורת החדר.
  10. מכניסים למקרר מכוסה בניילון נצמד ללילה לפחות.
  11. בוזקים מעל אבקת סוכר ומעט קוקוס טחון ומגישים.
חום תנור: 180 מעלות.
הערות

פאי אגסים ושוקולד

By Published: כמה קל להכנה כמה טעים מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: לבצק: 1 חב' ביסקוויטים פתי בר (טור אחד ולא שני טורים) 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר גרידה מלימון אחד 50 גרם...... Directions:
הכנת הבצק: שוברים את הבסקוויטים בקערת עבודה לחתיכות הכי קטנות שניתן. מוסיפים את החמאה, גרידת הלימון והקוקוס ומערבבים היטב עד שהכל רטוב היטב...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר