Pesto
תפריט
ש', 29 אפר 2017, 16:34
110380 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אגרול שוקולד - כשר לפסח

קינוח מדהים שיהמם את כל הסועדים    

מאת: tommf ::: צפיות: 5766   

אגרול שוקולד - כשר לפסח
10 מנות
טיגון עמוק
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב או קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים
  • 100 גרם נוטלה
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15%
  • 75 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 3 ביצים גדולות
  • 3 חלמוני ביצה
  • 50 גרם סוכר חום
  • חבילת דפי אורז לאגרול - צורתם עגולה כמו עלי בצק לסיגרים. להשיג בחנויות המזרח הרחוק.
  • שמן קנולה לטיגון
  • גלידת וניל וסירופ שוקולד להגשה.
דרך הכנה
הכנת המילוי (יום לפני):
  1. מרתיחים את השמנת בסיר ומכבים את האש.
  2. מוסיפים את השוקולד המריר ואת הנוטלה ומערבבים היטב לקבלת עיסה חלקה. נותנים לעיסה להתקרר מעט.
  3. מקציפים בקערת עבודה את הביצים עם החלמונים, הסוכר וקמח התפוחי אדמה כ-10 דקות לקבלת עיסה חלקה ואורירית. העיסה מקבלת צבע עינברי בהיר שכזה.
  4. מערבבים חלק קטן משמנת השוקולד עם העיסה להשוואת הטמפרטורות, ולאחר מכן את כל השאר עד קבלת עיסה חלקה.
  5. מעבירים לכלי איחסון עם מכסה ולמקרר ללילה לפחות.
הכנת האגרול והצעת הגשה:
  1. בתוך תבנית רחבה שמים מים קרים ומכינים בצד ביצה טרופה בקערית.
  2. פורסים מגבת מטבח נקייה על משטח עבודה.
  3. מכניסים 2 עלים ביחד צמודים  למים לכ-10 שניות לריכוך ומוציאים למגבת.
  4. שמים כף וחצי מהמילוי במרכז השליש העליון של דף הבצק, מקפלים שליש עליון מעל בצורה גלילית, מקפלים הצדדים פנימה עד לשולי המילוי ומגלגלים קדימה לאגרול.
  5. את הקצה, לפני סגירת האגרול, מורחים בביצה טרופה וסוגרים בגלגול.
  6. מכינים כך את כל האגרולים. ניתן להקפיא עד למועד ההכנה, ולהוציא למקרר 24 שעות לפני.
  7. מטגנים בשמן עמוק את האגרולים עד לקבלת צבע זהוב-חום עדין.
  8. מוציאים לנייר סופג, ומעבירים מיד לצלחת הגשה עם כדור גלידת וניל וסירופ שוקולד מעל.
הערות
בכל חבילת דפי אורז יש 40 דפים תלוי ביצרן, כך שצפויים להיות כ-20  אגרולים פר חבילה. אני מגיש שני אגרולים לאדם, כך שיש בסביבות 10 מנות.
אם מחליפים את הנייר אורז לבצק פילו לסיגרים, זה יוצא טוב יותר ומדהים, רק שכבר לא כשר לפסח.
ניתן להכין מראש ולהקפיא. יש להוציא למקרר 24 שעות לפני, ומהמקרר לטמפרטורת החדר כשעה לפני הטיגון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
2
tommf (מקצוענ/ית)
הי ראובן. תודה על הטיפ.מאחל חג אביב נפלא ושמח לכל בית ישראל ושנמשיך להנות עוד רבות מהאתר הנפלא הזה.
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
מתכון מעולה! גיליתי שאם המגבת לחה זה עוזר במניעת הדבקות של העלה אליה ומקל את עבודת ההכנה.

אגרול שוקולד - כשר לפסח

By Published: קינוח מדהים שיהמם את כל הסועדים מאת tommf 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים 100 גרם נוטלה 1 מיכל שמנת לבישול 15% 75 גרם קמח תפוחי אדמה 3 ביצים גדולות 3 חלמוני בי...... Directions:
הכנת המילוי (יום לפני): מרתיחים את השמנת בסיר ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד המריר ואת הנוטלה ומערבבים היטב לקבלת עיסה חלקה. נותנים לעיסה להתקר...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר