Pesto
תפריט
ג', 28 פבר 2017, 00:41
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרם אוכמניות

נהדר להוספה על גלידה, על פירות,כציפוי לעוגה ולבד    

מאת: tommf ::: צפיות: 5897   

קרם אוכמניות
5 מנות
הכנה וקירור
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» קינוחים
 
מרכיבים
  • 250 סמ"ק שמנת לבישול 30%
  • 250 סמ"ק חלב 3%
  • 250 גרם אוכמניות טריות או רסק אוכמניות מקופסא
  • 170 גרם חלמונים
  • 100 גרם סוכר
  • 3 דפי ג'לטין
  • 250 סמ"ק שמנת להקצפה
דרך הכנה
  1. מכניסים לסיר את השמנת לבישול, החלב ואת האוכמניות. מרתיחים ומבשלים על אש בינונית קטנה תוך כדי עירבוב מדי כמה דקות עד לצמצום של הנוזלים בחצי לפחות.
  2. מרסקים את התערובת במעבד מזון או יד לקבלת עיסה חלקה.
  3. תוך כדי בישול החומרים בסיר, מקציפים את החלמונים והסוכר בקערת עבודה עמוקה כ-10 דקות עד לקבלת עיסה חלקה ואורירית.
  4. מערבבים את עיסת האוכמניות עם החלמונים המוקצפים תוך כדי השוואת טמפרטורות.
  5. ממיסים את דפי הג'לטין במים קרים ומוסיפים לאט לתוך העיסה תוך כדי עירבוב מתמיד.
  6. מקררים היטב את העיסה חצי שעה לפחות במקרר מכוסה בניילון נצמד.
  7. מקציפים את השמנת לקצף יציב ומערבבים עם הקרם.
  8. מכסים בניילום או מכסה, ומחזירים למקרר ל-5 שעות לפחות.
חום תנור:
הערות
ניתן לשלב במקום אוכמניות כל רסק פרי שאוהבים. ניסיתי עם אגסים וקוקוס ויצא מדהים, ניסיתי עם בננות בתוספת שברי אגוזים מסוכרים ויצא תענוג.
ניתן להגיש את הקרם כמות שהוא עם פירות מעליו. ניתן למרוח אותו על עוגה או בכל צורה שנראית.
הקרם נשמר במקרר בכלי סגור כמה ימים מועטים בגלל הרכב השמנת והביצים שבתוכו, אבל אני לא מאמין כי הוא ישרוד יותר כמה ימים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
2
tommf (מקצוענ/ית)
הכי פשוט לשקול עם משקל למטבח. והיה ואין משקל, אז זה 6-7 חלמונים.בהצלחה. תומר
1
170 גר' חלמון? כמה חלמונים זה?

קרם אוכמניות

By Published: נהדר להוספה על גלידה, על פירות,כציפוי לעוגה ולבד מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 5 Ingredients: 250 סמ"ק שמנת לבישול 30% 250 סמ"ק חלב 3% 250 גרם אוכמניות טריות או רסק אוכמניות מקופסא 170 גרם חלמונים 100 גרם סוכר...... Directions:
מכניסים לסיר את השמנת לבישול, החלב ואת האוכמניות. מרתיחים ומבשלים על אש בינונית קטנה תוך כדי עירבוב מדי כמה דקות עד לצמצום של הנוזלים בחצי לפחות. מרסקים את התערובת במעבד מז...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר