Pesto
תפריט
א', 16 דצמ 2018, 20:47
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרקר בריאות

מאפים מלוחים    

מאת: איווט ::: צפיות: 4265   

* תמונה להמחשה
קרקר בריאות
50 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 3/4 כוס קמח מלא
  • 3/4 כוס קמח שיפון או קמח מלא
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שומשום
  • 2 כפות זרעי פשתן
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3/4 כוס מים
  • 1/4 כוס גרעיני דלעת או חמניות
דרך הכנה
  1. שמים במעבד מזון את הקמחים, שיבולת שועל, שומשום, זרעי פשתן ואבקת אפייה. מערבבים מעט ומוסיפים את השמן והמים עד שמתאחד.
  2. מוסיפים גרעיני דלעת או חמניה ומעבדים מעט עד שמתקבל כדור. עוטפים בניילון ושמים במקרר לחצי שעה.
  3. מחלקים ל 3 חלקים ומרדדים על נייר אפייה מקומח לעובי  2 מ"מ. חותכים למלבנים בסכין ומעבירים את הנייר לתבנית. חוזרים על הפעולה עם 2 החלקים הנותרים
  4. אופים בחום 180 מעלות כ - 15 דקות. מצננים ומפרידים את הקרקרים זה מזה.
הערות
טעים להגיש עם מטבל גבינה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
אורן בר (מקצוענ/ית)
ציון 10
בס"ד
למרות שנגמר לי השומשום והגרעינים, הכנתי את הקרקר ויצא מדהים. תודה על המתכון.
קרקר בריאות By , 2011-01-29T18:39:26+02:00 קרקר בריאות מאפים מלוחים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 50 Tags: none Ingredients: - 3/4 כוס קמח מלא 3/4 כוס קמח שיפון או קמח מלא 1 כוס שיבולת שועל 1/2 כפית מלח 2 כפות שומשום 2 כפות זרעי פשתן... Instructions: שמים במעבד מזון את הקמחים, שיבולת שועל, שומשום, זרעי פשתן ואבקת אפייה. מערבבים מעט ומוסיפים את השמן והמים עד שמתאחד. מוסיפים גרעיני דלעת או חמניה ומעבדים מעט עד שמתקבל כדור...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר