Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 18:40
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לביבות כרובית

לביבות טעימות לחנוכה ולכל השנה    

מאת: פסקל ::: צפיות: 5460   

* תמונה להמחשה
לביבות כרובית
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 1 כרובית בינונית (מנוקה מעלים ומבסיס הגבעול).
  • מעט מיץ לימון ו/או פרוסת לחם אחיד (למי הבישול). 
  • כף שטוחה מלח לבישול הכרובית.
לבלילה:
  • 4 ביצים.
  • 1/2 - 3/4 כוס קמח (בהתאם לסמיכות המועדפת).
  • 1/4 כוס חלב.
  • 1/4 כוס מים (או 1/2 כוס מים ללא חלב אם מייעדים לארוחה בשרית).
  • עלי פטרוזיליה קצוצים מחצי צרור או יותר.
  • 1 כפית מלח (או 1 וחצי כפיות, לפי הטעם).   
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון.  
  • 1/4 כפית אבקת אפיה.
שמן קנולה לטיגון 
   
דרך הכנה
  1. מכניסים את הכרובית לסיר כשהגבעול כלפי מטה.
  2. מוסיפים מים קרים עד גובה בו השליש העליון של הכרובית ישאר מעל פני המים.
  3. מוסיפים למים מעט מיץ לימון ו/או פרוסת לחם (לא חובה, אך זו דרך יעילה לניטרול ריח הכרובית)
  4. מבשלים את הכרובית בסיר מכוסה.
  5. רק כשהכרובית מתחילה להתרכך מוסיפים את המלח וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות כשהסיר מכוסה. 
  6. מוציאים את הכרובית מהסיר ומניחים לה להצטנן.
  7. מפרקים את הכרובית ל"פרחים", קוצצים לפיסות קטנות מאוד ומכניסים לקערה גדולה. את הגבעול הקשה שבמרכז הכרובית מרסקים בעזרת פומפיה גסה ומוסיפים לקערה.
  8. בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הבלילה.
  9. מוסיפים את הבלילה לכרובית הקצוצה ומערבבים היטב.
  10. מחממים שמן במחבת.
  11. בעזרת כף גדולה לוקחים בכל פעם מעט מהתערובת ויוצקים בזהירות לשמן החם ליצירת לביבה.
  12. מטגנים את הלביבות בשני הצדדים עד להזהבה יפה.
  13. מוציאים את הלביבות לצלחת מרופדת בנייר מגבת לספיגת עודפי השמן ומגישים חם.
הערות

לביבות כרובית

By Published: לביבות טעימות לחנוכה ולכל השנה מאת פסקל 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 1 כרובית בינונית (מנוקה מעלים ומבסיס הגבעול). מעט מיץ לימון ו/או פרוסת לחם אחיד (למי הבישול).  כף שטוחה מלח לבישול הכרובית. לבלילה:...... Directions:
מכניסים את הכרובית לסיר כשהגבעול כלפי מטה. מוסיפים מים קרים עד גובה בו השליש העליון של הכרובית ישאר מעל פני המים. מוסיפים למים מעט מיץ לימון ו/או פרוסת לחם (ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר