Pesto
תפריט
ה', 14 דצמ 2017, 10:08
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ריבת חצילים ואגסים ביין מתוק

נשמע מופרע לחלוטין, אבל יוצא מדהים    

מאת: tommf ::: צפיות: 4925   

ריבת חצילים ואגסים ביין מתוק
הכנה וקירור
עתיר קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» ריבות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • 2 חצילים בינוניים גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 4 אגסים חתוכים לקוביות בינוניות
  • סוכר חום במשקל החצילים והאגסים ביחד
  • 1 מקל וניל חצוי או 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 מקלות קינמון או 2 כפיות מי ורדים
  • 1 כוס יין קידוש מתוק
  • סיר בינוני ומכסה
דרך הכנה
  1. שוטפים היטב את החצילים, מקלפים אותם וחותכים אותם לקוביות בינוניות.
  2. חוצים את האגסים, מנקים מגרעינים וחותכים לקוביות לא קטנות.
  3. שוקלים את האגסים והחצילים, לקבלת כמות הסוכר שצריך להוסיף.
  4. שמים את החצילים, האגסים, מקלות הקינמון (או מי הורדים) ומקל הוניל בסיר.
  5. שופכים מעל את הסוכר ומעל את כוס היין.
  6. פותחים להבה קטנה ומבשלים. משגיחים היטב שלא תישרף התחתית.
  7. כשכל הסוכר התמוסס, מערבבים קלות  וממשיכים לבשל חצי מכוסה עד לקבלת סמיכות של ריבה. לוקח לא מעט זמן.
  8. בודקים היטב את הריבה במהלך הבישול כל כמה דקות למניעת הישרפות החלק התחתון.
  9. מקררים לחלוטין ומעבירים לצנצנת זכוכית, שחוטאה במים רותחים ובעלת סגירה הרמטית למקרר.
  10. הריבה נשמרת במקרר הרבה זמן.
הערות
החצילים והאגסים לאט לאט מתפרקים בבישול האיטי ומתקבל מרקם של ריבה.
הריבה מפתיעה מאוד בטעמיה.
הריבה נהדרת עם פתה כבדים, כתוספת לרוטב יין מתוק לבשר או עוף, כמילוי לעוגה או סתם על טוסט מלחם חיטה מלאה.

ריבת חצילים ואגסים ביין מתוק

By Published: נשמע מופרע לחלוטין, אבל יוצא מדהים מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: 2 חצילים בינוניים גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות 4 אגסים חתוכים לקוביות בינוניות סוכר חום במשקל החצילים והאגסים ביחד 1 מקל וניל חצוי או...... Directions:
שוטפים היטב את החצילים, מקלפים אותם וחותכים אותם לקוביות בינוניות. חוצים את האגסים, מנקים מגרעינים וחותכים לקוביות לא קטנות. שוקלים את האגסים והחצילים, לקבלת ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר