Pesto
תפריט
ד', 24 מאי 2017, 22:42
110382 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה קרה בציפוי קרמל ופקאנים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8561   

עוגת גבינה קרה בציפוי קרמל ופקאנים
10 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
לבסיס:
1 חלמון
1/4 כוס סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 כוס + 2 כפות קמח תופח
למלית:
1/2 כוס חלב
14 גר' ג'לטין
1 כוס סוכר
2 חלמונים
500 גר' גבינת 9%
1 כף גרידת קליפת לימון
3 חלבונים
250 מיל' שמנת מתוקה
דרך הכנה
  1. להכנת הבסיס: מערבבים את החלמון והסוכר, מוסיפים את החמאה ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים לבצק, מרדדים ומשטחים את הבצק בתבנית 24-26 על נייר אפיה, מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להשחמת הבצק, מוציאים ומצננים.
  2. להכנת המלית: יוצקים את החלב לסיר קטן, מפזרים את הג'לטין מעל ומניחים לספיגת הנוזלים של 5 דקות.
  3. מתחילים לחמם על להבה נמוכה ומוסיפים 1/4 כוס סוכר, מערבבים תוך כדי חימום עד להמסת הג'לטין והסוכר, מסירים מהאש ומוסיפים בבחישה את החלמונים ומצננים.
  4. בקערת המיקסר מקציפים את הגבינה ו-1/4 כוס סוכר, מוסיפים את גרידת הלימון ומוסיפים את תערובת הג'לטין בהקצפה בינונית.
  5. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב, מקפלים לתערובת הגבינה.
  6. מקציפים את השמנת לקצפת קשה, מקפלים לתערובת הגבינה ויוצקים לתבנת על התחתית האפויה, מעבירים למקרר להתייצבות העוגה.
  7. להכנת הציפוי:
    1/3 כוס סירופ תירס
    2/3 כוס דחוסה סוכר חום כהה
    30 גר' חמאה
    1/8 כפית מלח
    1/3 כוס שמנת מתוקה
    1 כפית תמצית וניל
    2 כוסות פקאנים קצוצים גס מאד וקלויים
    מערבבים בסיר קטן על להבה נמוכה את הסירופ, הסוכר, החמאה והמלח, מחממים בבחישה ומביאים לרתיחה, מבשלים עד להמסת הסוכר ומסירים מהאש, מצננים מעט, מוסיפים לאט בבחישה את השמנת, אם התערובת מתקשה מחזירים לחימום קל, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים, מצננים את הרוטב.
    מוסיפים את הפקאנים לרוטב ומערבבים, יוצקים את הרוטב על העוגה הקרה ומעבירים שוב למקרר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
8
ציון 10
הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולללללללללללה.
אפשר להחליף את הציפוי למעלה במה שרוצים למשל גנאש שוקולד...»»
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להחליף את סירופ התירס בדבש.
6
שלום אבי, מה אפשר לשים במקום סירופ תירס ?
תודה נעה
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בערך 200 גר' אגוזים קצוצים.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בכל עוגה בה יש עירבוב של מסה המכילה ג'לטין עם מסה קרה יש לערבב מעט תערובת קרה עם הג'לטין ולאחר מכן להוסיף...»»
2
אבי שלום..
אני מתכוונת להכין את עוגה זו לשבועות ורציתי לדעת כמה גרם אגוזי פקאןלקנות בערך?
תודה לך..נורית
1
ציון 10
נסיתי את העוגה -היא ממש מעולה
אפשר ללקק את האצבעות אחרי!!!

עוגת גבינה קרה בציפוי קרמל ופקאנים

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לבסיס: 1 חלמון1/4 כוס סוכר100 גר' חמאה או מרגרינה1 כוס + 2 כפות קמח תופחלמלית:1/2 כוס חלב14 גר' ג'לטין1 כוס סוכר...... Directions:
להכנת הבסיס: מערבבים את החלמון והסוכר, מוסיפים את החמאה ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים לבצק, מרדדים ומשטחים את הבצק בתבנית 24-26 על נייר אפיה,...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר