Pesto
תפריט
ו', 14 דצמ 2018, 20:15
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אצבעות בקר טחון (קבבונים) עם חצילים, עגבניות ובמיה

   

מאת: אל גאוצו ::: צפיות: 4076   

אצבעות בקר טחון (קבבונים) עם חצילים, עגבניות ובמיה
10 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 1 ק"ג קבבונים של אל גאוצ'ו צלויים על הגריל
  • 100 גרם שומן כבש (אליה) קצוץ גס או שמן זית או שניהם
  • 800 גרם במיה טרייה, קפואה, משומרת (שטופה היטב) או משוחזרת מבמיה יבשה משוק לוינסקי (הכי טעים וגם יפה)
  • 800 גרם עגבניות מקולפות ללא גרעינים קצוצות גס
  • 2 חצילים בינוניים פרוסים לפרוסות, אותם ממליחים, מקמחים, מצפים בחלבון ביצה (בלבד) ומטגנים בשמן עמוק
  • 10 שיני שום פרוסות
  • חבילת פטרוזיליה גדולה קצוצה גס
  • מלח, פלפל שחור
דרך הכנה
  1. מחממים סיר שטוח או מחבת עמוק, מוסיפים את שומן הכבש וצולים עד שישחים (או את שמן הזית).
  2. מוסיפים את השום - זהירות לא לשרוף.
  3. מוסיפים את העגבניות ומבשלים יחד 15 דקות.
  4. מוסיפים את הבמיה. במידה ומשתמשים בבמיה טרייה או קפואה יש לטפל בהתאם: טרייה - קוטמים את הראש (החיבור לענף) ומטגנים בשמן עמוק , קפואה - מפשירים, מסננים היטב, מייבשים במגבת נייר ומטגנים בשמן עמוק.
להגשה:
  1.  בקדירה (פנכה) קטנה מחרס, בצלחת קטנה או על חצי פיתה קלויה מניחים פרוסות חציל, מעליהן כף במיה ומעליה אצבעות בקר טחון.
הערות
מומלץ להגיש עם אורז לבן או פסטה
אצבעות בקר טחון (קבבונים) עם חצילים, עגבניות ובמיה By , 2010-09-13T14:36:19+02:00 אצבעות בקר טחון (קבבונים) עם חצילים, עגבניות ובמיה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 1 ק"ג קבבונים של אל גאוצ'ו צלויים על הגריל 100 גרם שומן כבש (אליה) קצוץ גס או שמן זית או שניהם 800 גרם במיה טרייה, קפואה, משומרת (שטופה היטב) או משוחזרת ... Instructions: מחממים סיר שטוח או מחבת עמוק, מוסיפים את שומן הכבש וצולים עד שישחים (או את שמן הזית). מוסיפים את השום - זהירות לא לשרוף. מוסיפים את העגבניות ומבשלים יחד 15 דק...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר