Pesto
תפריט
ג', 16 אוק 2018, 22:49
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צלי בקר בבירה שחורה ובצלצלי פנינה

   

מאת: אל גאוצו ::: צפיות: 4272   

צלי בקר בבירה שחורה ובצלצלי פנינה
6 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 1 ק"ג בשר סינטה
  • 2 כוסות (350 ג') בצלצלי פנינה
  • 2 ראשי סלרי חתוכים לרבעים
  • 200 ג' פטריות שמפניון שלמות
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 1 גבעול כרישה חתוך לטבעות עבות
  • 5 שיני שום
  • 2 כפות קמח
  • 1 ליטר בירה שחורה
  • 2 כפות טימין טרי
  • 2 כפות פלפל גרוס
  • 1 כף מלח גס
  • 100 ג' מחמאה מומסת
דרך הכנה
  1. מחממים תנור מראש ל-220 מעלות מסדרים את הנתח בתבנית אפיה ויוצקים את המחמאה מעל
  2. מפזרים מלח גס, פלפל גרוס, טימין ושיני שום.
  3. צולים את הנתח כ-10 דקות
  4. מטגנים את הבצלים בנפרד במחבת עם מעט מחמאה עד הברקה, מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עד הברקה. 
  5. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב
  6. מוסיפים את הבירה ומבשלים כ-30 דקות. 
  7. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות יוצקים את הרוטב עם הירקות וצולים יחד עוד כ-10 דקות .
  8. להגשה: מוצאים את הנתח מהרוטב ופורסים לפרוסות ,מסדרים בכלי הגשה ויוצקים את הרוטב עם הירקות מעל. מומלץ לפזר מעל מעט בצל ירוק קצוץ גס.
     
הערות
מתאים להגשה עם פירה תפו"א או בתוך קונכייה של טורטייה פריכה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
הכוונה היא לבירה מאלט
1
בירה שחורה - האם הכוונה היא לבירה מאלט המתקתקה או לבירה שחורה "אמיתית" כמו גינס
צלי בקר בבירה שחורה ובצלצלי פנינה By , 2010-09-13T14:25:03+02:00 צלי בקר בבירה שחורה ובצלצלי פנינה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1 ק"ג בשר סינטה 2 כוסות (350 ג') בצלצלי פנינה 2 ראשי סלרי חתוכים לרבעים 200 ג' פטריות שמפניון שלמות 2 בצלים חתוכים לרבעים... Instructions: מחממים תנור מראש ל-220 מעלות מסדרים את הנתח בתבנית אפיה ויוצקים את המחמאה מעל מפזרים מלח גס, פלפל גרוס, טימין ושיני שום. צולים את הנתח כ-10 דקות ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר