Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 20:21
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חצילים בחומץ של סבתא דייזי

כנכד לסבתא יווניה חצילים זורמים לי בדם    

מאת: tommf ::: צפיות: 9173   

חצילים בחומץ של סבתא דייזי
הכנה וקירור
דל כולסטרול
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 3 חצילים בינוניים חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ לערך
  • 2 גמבות גדולות חתוכות לקוביות
  • צרור פטרוזילה גדול קצוץ דק - ניתן גם כוסברה
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס חומץ לבן
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי מובחר
  • 1/3 כוס שמן זית אקסטרא וירג'ין משובח
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 פלפל חריף מנוקה מהליבה והגרעינים וקצוץ דק.
  • שמן זית רגיל לאפיית-טיגון החצילים.
דרך הכנה
  1. ממליחים את פרוסות החציל משני הצדדים ומניחים על נייר סופג לכשעה.
  2. מנגבים כל פרוסה היטב במגבת נייר או במגבת רגילה.
  3. מורחים כל פרוסה משני הצדדים בשמן זית רגיל  ומסדרים בתבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהחצילים מזהיבים-משחימים. יתכן ותצטרכו יותר מנגלה אחת של אפיה.
  5. ניתן גם לטגן בשמן במחבת, אבל אז יותר שמן.
  6. מעבירים את החצילים עוד שהם חמים לקערת עבודה גדולה. מוסיפים את כל המרכיבים ו-3/4 מכמות הפטרוזילה ומערבבים בעדינות לא לשבור את החצילים.
  7. מתקנים תיבול עם מלח. שימו לב שהמלחנו את החצילים בתחילת התהליך - לבדוק היטב מליחות לפני שמוסיפים עוד.
  8. אם אין מספיק רוטב, מוסיפים כ-1/2 כוס מים קרים.
  9. מעבירים לכלי החסנה עם מכסה, בוזקים מעל את שאר הפטרוזיליה ולמקרר ללילה לפחות.
חום תנור: 180 מעלות
הערות
יוצא נהדר. ממליץ בסנדביץ' לחם כפרי טוב עם גבינת פטה עיזים, פרוסת עגבניה ועלי בזיליקום טרי. מעדן מלכים ממש. או בפיתה עם שניצל חם וטרי, חומוס, טחינה ועגבניה וכמובן מעט סחוג. עם חומוס וביצה קשה בפיתה זה ממש סביח ביתי.
ניתן להוסיף את החצילים לשקשוקה - חבל על הזמן, לפסטה, על אורז, עם דגים ועוף או בכל דרך אחרת. חצילים אצלי הולך עם כל דבר ויש לי אפילו ריבת חצילים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
ציון 10
רעיון פשוט. מתכון מדהים!
3
ציון 10
נכון שזה סופג המון שמן אבל כאשר מטגנים את החצילים יוצא עוד יותר טעים
2
tommf (מקצוענ/ית)
הי דפנה. אני אוהב שהגמבות נשארות קריספיות וטריות, ולכן לא אופה אותן. כעיקרון ניתן לקלות גם את הגמבות...»»
1
דפנה (מנוסה)
האם את הגמבות לא צריך לאפות עם החצילים ?

חצילים בחומץ של סבתא דייזי

By Published: כנכד לסבתא יווניה חצילים זורמים לי בדם מאת tommf 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: 3 חצילים בינוניים חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ לערך 2 גמבות גדולות חתוכות לקוביות צרור פטרוזילה גדול קצוץ דק - ניתן גם כוסברה 5 שיני שום כתוש...... Directions:
ממליחים את פרוסות החציל משני הצדדים ומניחים על נייר סופג לכשעה. מנגבים כל פרוסה היטב במגבת נייר או במגבת רגילה. מורחים כל פרוסה משני הצדדים בשמן זית רגיל ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר