Pesto
תפריט
א', 28 מאי 2017, 21:30
110383 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ירקות מוקפצים ברוטב תאילנדי פיקנטי

מאוד קל ומדהים בארומה שלו    

מאת: tommf ::: צפיות: 7707   

ירקות מוקפצים ברוטב תאילנדי פיקנטי
6 מנות
מוקפץ
דל כולסטרול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1/2 ברוקולי חתוך לפרחים
  • 1 כוס אפונה סינית ירוקה טרייה
  • 1 כוס גרגירי חומוס מקופסה
  • 1 גזר חתוך לפרוסות דקות
  • 1 בצל גדול חתוך לפרוסות לא קטנות
  • 1 צרור כוסברה קטן קצוץ דק
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות לא דקות.
לרוטב:
  • 1 קופסה חלב קוקוס
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות.
  • 1 כף טובה אבקת קארי אדום
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • פלפל שחור ומלח לפי הטעם
  • 4 כפות רוטב דגים
  • 2 כפיות שמן שומשום כהה
דרך הכנה
  1. מערבבים על אש גדולה בווק או סיר גדול את כל מרכיבי הרוטב. מרתיחים ומבשלים כ-2 דקות להתערבבות הטעמים.
  2. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור גרוס טרי.
  3. מוסיפים את כל הירקות לווק, מערבבים היטב, ממשיכים להקפיץ עוד כ-5 דקות עד שכל הירקות רותחים ומורידים מהאש.
  4. מגישים על אורז פרסי או אורז פראי.
  5. ניתן להוסיף קוביות דג לבן, סלמון או חזה עוף למי שרוצה גם חלבונים במנה, אבל אז מוסיפים אותם לווק לפני הירקות למשך כמה דקות עד לבישולם.
הערות
את מרכיבי הרוטב ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק. שווה לעשות את המאמץ ולנסוע ולקנות את המרכיבים. שמן השומשום הכהה מוסיף המון טעם לכל סלט, תבשיל אורז ובכלל מאוד בריא.
ניתן לשלב איזה ירקות שרוצים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
5
tommf (מקצוענ/ית)
לא הגרגרים, אלה כל התרמיל עם הגרעינים בתוכו.
4
בעצם זה אפונה רגילה?
2
מישהו יכול לומר לי מה זה אפונה סינית ואיפה קונים את זה? חיפשתי באלף חנויות ולא ידעו מה זה.

ירקות מוקפצים ברוטב תאילנדי פיקנטי

By Published: מאוד קל ומדהים בארומה שלו מאת tommf 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1/2 ברוקולי חתוך לפרחים 1 כוס אפונה סינית ירוקה טרייה 1 כוס גרגירי חומוס מקופסה 1 גזר חתוך לפרוסות דקות 1 בצל גדול חתוך לפרוס...... Directions:
מערבבים על אש גדולה בווק או סיר גדול את כל מרכיבי הרוטב. מרתיחים ומבשלים כ-2 דקות להתערבבות הטעמים. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור גרוס טרי. מוסיפים את כל ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר