Pesto
תפריט
ד', 17 אוק 2018, 05:06
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כדורי בשר אפויים

לא מטוגן = פחות שמן. ראו הארה לגבי הסומסום למטה.    

מאת: tommf ::: צפיות: 6637   

כדורי בשר אפויים
20 מנות
אפיה משולב
עתיר חלבון
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 8
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון לא רזה
  • 1/2 ק"ג בשר עוף טחון
  • 1 צרור כוסברה (ניתן פטרוזיליה)
  • 1 בצל בינוני קלוף וחתוך לשמונה
  • 5 שיני שום
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1 כפית שטוחה תבלין גריל עוף או תבלין שווארמה
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח לפי הטעם
  • 3 ביצים
  • פרוסת חלה (או לחם לבן) בעובי של 5 ס"מ
גודל/סוג תבנית:
דרך הכנה
  1. מכניסים את החלה לקערה עם מים קרים לרבע שעה.
  2. סוחטים את החלה מעודפי המים ומכניסים למעבד מזון עם הבצל, השום, הכוסברה והפלפל החריף.
  3. טוחנים עד לקבלת עיסה חלקה.
  4. סוחטים את העיסה עם הידיים מעודפי נוזלים ומכניסים לקערת עבודה.
  5. מוסיפים לקערת העבודה את כל שאר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה בצבע.
  6. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור.
  7. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  8. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג.
  9. שמים את כדורי הבשר בתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד להזהבה טובה.
  10. כדורי הבשר מוציאים באפיה שמן. מעבירים אותם למגש עם נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
חום תנור:
הערות
חוצים את הכדורים ומכניסים לפיתה עם חומוסלטצ'יפסחוג ויאללה בתאבון. הילדים מתים על זה.
ניתן להגיש כמתאבנים, אבל אז יש ליצור כדורים קטנים יותר. 
ניתן לעשות להם רוטב פטריות או עגבניות ולהגיש עם מקרוני.
ניתן לעשות עם בשר עוף בלבד או בשר הודו, ואז המתכון יותר רזה.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
tommf (מקצוענ/ית)
הי רוזט, אחלה רעיון אנסה. תודה ובהצלחה.
1
ציון 8
גלגלתי בשומשום ואפיתי יצא נהדר.אפשר להקפיא
להוציא בעת הצורך ולחמם, בברוטב או במיקרו
כדורי בשר אפויים By , 2010-06-25T10:00:50+03:00 כדורי בשר אפויים לא מטוגן = פחות שמן. ראו הארה לגבי הסומסום למטה. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 20 Tags: none Ingredients: - 1/2 ק"ג בשר בקר טחון לא רזה 1/2 ק"ג בשר עוף טחון 1 צרור כוסברה (ניתן פטרוזיליה) 1 בצל בינוני קלוף וחתוך לשמונה 5 שיני שו... Instructions: מכניסים את החלה לקערה עם מים קרים לרבע שעה. סוחטים את החלה מעודפי המים ומכניסים למעבד מזון עם הבצל, השום, הכוסברה והפלפל החריף. טוחנים עד לקבלת עיסה חלקה....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר