Pesto
תפריט
ד', 17 אוק 2018, 18:15
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מקלות מלוחים

   

מאת: אשדודית ::: צפיות: 4164   

* תמונה להמחשה
מקלות מלוחים
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 מרגרינה מומסת
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף גדושה מלח
  • כ- 2 כוסות מים פושרים
  • ביצה למריחה
  • שומשום לפיזור
דרך הכנה
  1. להכניס את הקמח לקערה
  2. להוסיף את המלח ולערבב
  3. להוסיף את השמרים, המרגרינה והשמן ולערבב
  4. להוסיף מים בהדרגה. (יתכן ולא צריך את כל המים)
  5. ללוש בצק רק ונעים. לא דביק.
  6. להשהות את הבצק בקערה מכוסה במגבת למשך 20 דקות.
  7. לחלק את הבצק ל- 5 חלקים
  8. לרדד כל חלק של הבצק לעלה דק דק (חשוב מאד) להניח על הבצק המרודד נייר אפיה ולהפוך את הבצק בעזרת המערוך, כך יהיה הנייר למטה והבצק מעל.
  9. לחתוך את הבצק לרצועות דקות לאורכן ואז לחתוך לרוחב ל - 3 . מתקבל בצק שחתוך לאורך ולרוחב (כ- 45 מקלות מכל תבנית)
  10. למרוח את כל הרצועות בביצה טרופה ולפזר שומשום.
  11. להעביר בעדינות (תוך כדי החלקה) את נייר האפייה עם רצועות הבצק לתבנית אפיה.
  12. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 15 דקות או עד שמשחים. לשים לב שלא יישרף כי הבצק דק.
  13. לקרר ולשמור בצנצנת.
חום תנור: 180 מעלות
הערות
 מאחר ויוצאת כמות גדולה של מקלות מלוחים, ניתן להקפיא.
לאחר הקפאה אין צורך להפשיר או לחמם. טעים גם קר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
תודה על ההערות, אנסה גם אני בדרך שהצעתם.
2
ציון 10
הכנתי אתמול 29.6.010 את העוגיות , הבצק מעולה קל לעבוד איתו , אני עשיתי כפי שדפנה רשמה בהערות שלה לגבי...»»
1
דפנה (מנוסה)
גם אני מכינה את אותו מתכון .אבל יש לי הצעות לשיפור
א. לערבב את השומשום עם הבצק. קודם כל זה יותר...»»
מקלות מלוחים By , 2010-06-19T17:34:42+03:00 מקלות מלוחים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 1 ק"ג קמח 1 מרגרינה מומסת 3/4 כוס שמן 2 כפות שמרים יבשים 1 כף גדושה מלח כ- 2 כוסות מים פושרים ביצ... Instructions: להכניס את הקמח לקערה להוסיף את המלח ולערבב להוסיף את השמרים, המרגרינה והשמן ולערבב להוסיף מים בהדרגה. (יתכן ולא צריך את כל המים) ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר