Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 13:16
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה קלאסית, גבוהה, אורירית ונימוחה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 43879   

עוגת גבינה אפויה
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 9.8
[9 מדרגים]
 
מרכיבים
לתחתית:
1/2 1 כוסות קמח תופח
100 גר' מרגרינה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר

למלית:
750 גר' גבינה 9% מסוננת (או גבינה כחושה)
1מיכל שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר
5 חלמונים
3 כפות קורנפלור
5 חלבונים
1/3 כוס סוכר
דרך הכנה
  1. ללוש את כל חומרי הבסיס לבצק אחיד. לשטח בתבנית 24 קפיצית או עם תחתית מתפרקת מרופדת בנייר אפיה ולאפות בחום גבוה כ-10 דקות, לצנן.
  2. לגזור נייר אפיה בגובה דפנות התבנית ועוד 3 ס"מ, לשמן משני הצדדים ולהניח בהיקף הפנימי של התבנית לתמיכה בעוגה בזמן האפיה (בתמונות מטה).
  3. לערבב היטב בקערה את הגבינה, 1/2 כוס הסוכר, השמנת החמוצה, החלמונים והקורנפלור.
  4. להקציף את החלבונים עם 1/3 כוס הסוכר לקצף יציב ולקפל לתערובת הגבינה.
    לצקת על התחתית האפויה בתבנית.
  5. לאפות כ-10 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות עד להשחמה קלה, להוציא את העוגה ולהעביר קצה סכין בהיקף בין העוגה ונייר האפיה, להנמיך לחום 160 ולאפות כ-50 דקות.
  6. לצנן בתבנית בתנור כאשר הדלת פתוחה מעט והתנור כבוי, כ-20 דקות.
  7. להוציא ולצנן בתבנית על רשת צינון מלא.
  8. להוציא מהתבנית.


    לחילופין - תחתית טורט מהיר:
    3/4 כוס קמח
    1 כפית אבקת אפיה
    2 ביצים (מס' 1) טרופות קלות
    100 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאד
    1/2 כוס סוכר
    1/4 כפית תמצית וניל

    לנפות את הקמח ואבקת האפיה לקערה, ליצור גומה, לערבב את הביצים, החמאה המומסת, הסוכר ותמצית הוניל בקערה נוספת, להוסיף לגומה ולערבב עם מטרפת רק עד לקבלת תערובת אחידה, לצקת לתבנית על נייר אפיה ולאפות ב-200 מעלות עד הזהבה וקפיציות, כ-8 דקות, להוציא ולצנן.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
80
ראובן מ. (עורך)
כ-30 גרם
79
האם קורנפלור יוצא 30 גרם?
מחפשת מתכון לעוגת גבינה אופיה ללא תחתית שיוצאת גבוהה?תודה
78
ראובן מ. (עורך)
"טוב טעם", ריקוטה..
77
תודה .תוכל להמליץ לי על גבינה שאין בה נןזלים לכן אין צורך לסנן אותה?תודה
76
ראובן מ. (עורך)
מה שיותר חשוב שלא יהיו נוזלים בגבינות כי זה שובר את היציבות.
היציבות עצמה מושגת עם העמילן והביצים.
75
אבי שלום-ניתן להשתמש ב-500 גרם גבינה 9 אחוז ו-250 גבינת שמנת בכדי שהעוגה תהיה יציבה? או לחילופין איזה...»»
74
ציון 10
עוגה נהדרת!! הוספתי גרידת לימון לבסיס יצא מדהים
72
Tיזה גבינה אפשר לשים -במקום לסנן את הגבינה?תודה
71
האם במקום לגזור נייר אפיה-ניתן לשים שקף?
בסעיף 5 -צריך לחכות שהתנור יגיע לחום 160 ?תודה
70
ראובן מ. (עורך)
בדקת עם קיסם?! אם היא מוכנה בפנים אין מה להכניס. אם נראה לך שזה יעזור, נסי.
69
כדאי להכניס שוב לתנור ?
68
ראובן מ. (עורך)
לגבי המוכנות שלה, זה ניתן לבדוק באמצעות קיסם. כיוון שאין מים כלל במתכון, אני מניח שזה מגבינה שלא סוננה מספיק.
67
למה שאני מוציאה את העוגה מהתנור...יוצא מהעוגה נוזל כמו מים ? אולי היא עדיין לא מוכנה? אפשר להכניס שוב לתנור?
66
לא הבנתי.אופים ב200 מעלות תחתית-מצננים.
אח"כ שמים את המלית ואופים ב-200 מעלות כ-10 דקות ואח"כ מנמיכים...»»
65
ראובן מ. (עורך)
מרגרינה קרה (במעבד מזון) או מעט רכה ללישה ידנית מהירה.
64
אני רוצה להכין את העוגה מחר יש לי שאלה במתכון של התחתית רשמת 100 גרם מרגרינה האם המרגרינה צריכה להיות קרה או רכה.
63
האם אפשר להשתמש בשמנת לקצפת במקום חמוצה?
62
אתר "טעים" אני אופה המון מתכונים מהאתר והכול יוצא פשוט טעים.
עוגת הגבינה- במה אפשר להחליף את המרגרינה?
60
למה זה יצא לי בטעם של חביתה??
59
ציון 10
עוגה טעימה וקלה להכנה, פשוט מדהימה!!!
58
ציון 10
עוגה מעולה.תודה.
57
ציון 8
העוגה יצאה מאוד מוצלחת וטעימה. רק יצאה יותר נמוכה כי אפיתי אותה בתבנית מספר 26.
56
ראובן מ. (עורך)
ראי מתכון מתאים באתר תחת "עוגות גבינה". אם הפירורים מביסקוויטים מוכנים אז זה אפשרי. אם התחתית דורשת הכנה...»»
55
שלום. רציתי לדעת אם אפשר לעשות תחתית בסקוויטים ולאפות הכל ביחד? תודה.
54
ראובן מ. (עורך)
חום גבוה זה 190°-200°. רשום: 200 מעלות במתכון
53
כתוב לאפות 10 דקות בחום גבוהה את הבצק? כמה מעלות?
50
ראובן מ. (עורך)
ניר האפיה הוא למניעת הדבקה או היצמדות התערובת לדפנות. אין צורך בהגבהה.
49
שאלה לגבי העוגת גבינה אפוייה
אם אני אופה אותה ברינג 24 גובה 10 ס"מ האם יש צורך לעשות הגבהה של נייר אפייה?
48
ראובן מ. (עורך)
אפשר
47
אפשר קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור
46
ציון 10
מתכון כתוב ברור, מוסבר מצוין, העוגה יוצאת גבוהה, טעימה, ואני מניחה שבני הבית יריבו מי יישר אותה יותר...»»
44
האם אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום חמוצה..?
43
ראובן מ. (עורך)
עניין של דיאטה
41
ראובן מ. (עורך)
זה בצק אוורירי, כך שאין צורך.
40
האם יש צורך לדקור את בצק התחתית במזלג על מנת שלא יתפח?
39
ציון 10
אבי,חג שמח נעים וטעים !
הכנתי פעמיים טורט גבינה של פעם ללא הצלחה .עשיתי בדיוק כמו שנדרש במתכון העוגה...»»
38
אבי מ. (מקצוענ/ית)
37
אבי מ. (מקצוענ/ית)
190°.
36
הי אבי ,אתה מציין לאפות את התחתית בחום גבוה ,על כמה? תודה רבה לאבי שף טוב
35
הי אבי ,בתשובה מספר 4 אתה כותב שמסננים את הגבינה בבד ?באיזה סוג של בד מדובר?והאם חיתול בד מתאים ?ואם...»»
34
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן כן, לא לשכוח להניח נייר אפיה בתחתית.
33
הכוונה שיש לי תבנית אפיה קפיצית עם תחתית מיתפרקת ,האם הכוונה לאותה תבנית כמו שציינת במתכון הנ"ל?
32
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, העוגה תהיה מעט יותר נמוכה.
31
הי אבי, יש לי תבנית קפיצית 26 האם זה טוב להכנת העוגה ,או שזה בסדר?תודה רבה רבה
30
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, אותה תבנית, אני חושב שזה כתוב ברור בסעיף 4 וגם בתמונות.
29
אני רוצה להבין צריך שני תבניות 1 לבישול התחתית והתבנית השניה למילוי של הגבינה?
28
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא רצוי, המרקם יפגע.
27
האם ניתן להקפיא את העוגה לאחר צינון?
26
אבי מ. (מקצוענ/ית)
העוגה הזאת למעלה...

אם תכיני בדיוק כפי שכתוב היא תהיא גבוהה, לכן צירפתי את תמונות שלבי ההכנה.
25
האם יש כאן מתכון לעוגת גבינה שהיא נשארת גבוהה לאחר הסיום האפיה
24
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מכיוון שזה טבעה של עוגת גבינה מוקצפת חלבונים, עוגת גבינה אוורירית, העוגה לאחר הצינון צריכה להיות בגובה המקורי או מעט גבוה.
23
למה בזמן האפיה עוגה תופחת קרוב ל-10 ס"מ ובסיום נופלת ונהיית מאוד נמוכה?
22
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מצריך שינוי בשאר החומרים מכיוון שציינתי גבינת 9% מסוננת שהיא שוות ערך לכחושה.
21
האם בין גבינה כחושה לבין גבינה בעלת אחוז שומן יותר גבוה אין שינוי ביחס בין שאר המרכיבים (קורנפלור וחלמונים) תודה.
20
אבי מ. (מקצוענ/ית)
15% זה לא בדיוק Low Fat אבל גם טובה לצורך המתכון.
19
האם low fat cream cheese 15% יצא גם אורירי?
18
אבי מ. (מקצוענ/ית)
Quark, Soft White cheese, Low Fat Cream Cheese
17
היי אבי.
מה שם הגבינה באנגלית? (אני בחו"ל).
16
לאן נעלמת השמנת?
15
אבי מ. (מקצוענ/ית)
גבינה כחושה כמו "טוב טעם" היא בעלת 5%.

את יכולה להשתמש בגבינת 5%.
14
1)האם גבינה כחושה זה 0% שומן?

2)אם כן. אז איך אפשר להשוות ל9% שומן?

האם זה לא משנה...»»
13
אבי,תודה על המלצה! (-:
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
את העוגה מעלה :-)
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן לצפות בקצפת אבל רק לאחר קירור מוחלט.
9
אבי שלום
לגבי עוגת הגבינה האפויה ,האם ניתן לצפות בקצפת כלשהי?
8
ציון 10
היי,
המתכון הנפלא הזה היה ברשותי והלך לאיבוד. מאחר וזיכרון אין לי, חיפשתי אותו בכל האתרים. זה מתכון...»»
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן.
6
אני אוהבת רק גבינה לבנה 9% אפשר לשים גבינה לבנה במקום גבינה מסוננת
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוודאי אפשר לצפות.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
גבינה מסוננת היא גבינה שהונחה בבד גבינה לסינון הנוזלים או מנקבים את מיכלי הגבינה בתחתית ומניחים להגרת...»»
3
אם אפשר לצפות את עוגה ברוטב פירות יער ותות כציפוי?

עוגת גבינה אפויה

By Published: עוגת גבינה אפויה קלאסית, גבוהה, אורירית ונימוחה. מאת אבי מ. 4.9 כוכבים מתוך 5 9 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לתחתית: 1/2 1 כוסות קמח תופח100 גר' מרגרינה1 ביצה1/3 כוס סוכרלמלית:750 גר' גבינה 9% מסוננת (או גבינה כחושה)1מיכל שמנת ...... Directions:
ללוש את כל חומרי הבסיס לבצק אחיד. לשטח בתבנית 24 קפיצית או עם תחתית מתפרקת מרופדת בנייר אפיה ולאפות בחום גבוה כ-10 דקות, לצנן. לגזור נייר אפיה בגובה דפנות התבנית ועוד...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר