Pesto
תפריט
ו', 14 דצמ 2018, 20:11
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מצה בריי

כופתאות מצה עסיסיות    

מאת: אירנצוק ::: צפיות: 5426   

* צילום התוצאה
מצה בריי
20 מנות
טיגון עמוק
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 12 מצות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 ביצים
  • 1 בצל
  • מלח ופלפל לטעמכם (פלפל שחור אופיני למאכל)
  •  
גודל/סוג תבנית: סיר שמן עמוק, 4 ס"מ שמן מספיק
דרך הכנה
  1. לפורר בידיים את המצות לקערה גדולה
  2. לשפוך על השברים את המים הרותחים ולהניח לרבע שעה לספיגת הנוזלים עד שהמצה רכה
  3. לרסק את הבצל למצב גרוס ולהוסיף לתערובת
  4. לערבל עם מזלג 2 ביצים בקערה נפרדת ולשפוך לתערובת המצה
  5. להוסיף את המלח והפלפל ולערבב עם כף לכדי תערובת יבשה/לחה אך לא מימית
  6. ליצור כדורים בכפות הידיים ולטגן בשמן עמוק עד הזהבה נאה
הערות
נחטף בהיותו טרי מהטיגון
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
דפנה (מנוסה)
במתכון של אמא שלי מכינים ביצה אחת לכל מצה. לא מוסיפים בצל . מוסיפים רק מלח וכפית סוכר לכל המנות( כ-5-6...»»
2
ציון 10
טעים מאוד עם בצל ירוק ועשבי תיבול או הנ"ל+שבבי גבינה צהובה.אכן נחטף!
1
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
נראה טעים. אני מכינה ללא בצל ומוסיפה מעט קינמון וכף סילאן או סוכר חום כך שעדיין לא יוצא מתוק אך זה מוסיף מאוד לטעם.
מצה בריי By , 2010-03-27T12:58:53+03:00 מצה בריי כופתאות מצה עסיסיות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 20 Tags: none Ingredients: - 12 מצות 2 כוסות מים רותחים 2 ביצים 1 בצל מלח ופלפל לטעמכם (פלפל שחור אופיני למאכל)   ... Instructions: לפורר בידיים את המצות לקערה גדולה לשפוך על השברים את המים הרותחים ולהניח לרבע שעה לספיגת הנוזלים עד שהמצה רכה לרסק את הבצל למצב גרוס ולהוסיף לתערובת ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר