Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 01:02
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם אגוזים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6353   

לחם אגוזים
2 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
 
מרכיבים
40 גר' שמרים טריים או 1/2 1 כפות שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים פושרים
3 כפות סוכר
2 כפיות מלח
700 גר' קמח לבן
200 גר' קמח מלא
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים
חלבון ביצה לציפוי
דרך הכנה
  1. מערבבים את השמרים עם 1/2 כוס מים פושרים וכפית סוכר, מניחים לתסיסה של 10 דקות.
  2. מכניסים את הקמחים לקערה, מערבבים ויוצרים גומה.
  3. יוצקים לתוכה את תערובת השמרים, מערבבים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה את שארית המים, הסוכר, המלח ואגוזי המלך הקצוצים.
  4. לשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח במקום חמים.
  5. לשים שוב את הבצק, מחלקים ל-2 חלקים.
  6. יוצרים כיכרות באורך 30 ס"מ ומניחים לרוחב תבנית תנור גדולה.
  7. בסכין חדה חורצים חריצים אלכסוניים בכל כיכר, מברישים בחלבון ביצה ומניחים לתפיחה אחרונה עד לנפח כפול מהנפח המקורי.
  8. מניחים על תחתית התנור מספר קוביות קרח בתחילת האפיה וסוגרים מיד את דלת התנור.
  9. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-20 דקות או עד שחלקו העליון של הלחם משחים ומתקשה.
  10. מוציאים ומצננים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שקית שמרית - 50 גר'.
3
האם ניתן לשים שמרי בזק (שמרית)?

אם כן, אז מה הכמות?



תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מניחים תבנית מתכת על תחתית התנור ומניחים בה את קוביות הקרח.

לחם אגוזים

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 2 Ingredients: 40 גר' שמרים טריים או 1/2 1 כפות שמרים יבשים1/2 2 כוסות מים פושרים3 כפות סוכר2 כפיות מלח700 גר' קמח לבן200 גר' קמח מלא2 כוסות אגוזי מלך קצוציםחלבון ביצה לציפוי ...... Directions:
מערבבים את השמרים עם 1/2 כוס מים פושרים וכפית סוכר, מניחים לתסיסה של 10 דקות. מכניסים את הקמחים לקערה, מערבבים ויוצרים גומה. יוצקים לתוכה את תערובת השמרים, מערבבים ומוסיפ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר