Pesto
תפריט
ד', 19 דצמ 2018, 19:01
110410 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מערוד

עוגיות ממולאות בתמרים מהבלוג של קיצי    

מאת: שונטלי ::: צפיות: 5873   

* תמונה אישית להמחשה
מערוד
25 מנות
30 דקות ופחות
 
מרכיבים
מערוד / אביגיל מהבלוג של קיצי.  המרתי כוס קמח בא. שקדים שסיננתי כמובן - יצא מעולה.. את הנגלה האחרונה מלאתי בחלבה. בצק קליל והעוגות נימוכות. תודה לאל נגלה ראשונה למשלח מנות ב"ה מתכון אהוב עלי במיוחד שממלא את הבית ניחוחות של מזאהר (לא מי ורדים) ציפורן וקינמון הוא המערוד, אותן עוגיות קטנות ממולאות בתמרים שהיום מוכרות כ"מעמולים":
  • לבצק:
    1 כוס שמן
  •  1 מרגרינה או מחמאה (200 גרם)
  •  1 כוס נוזלים (אני מעדיפה מים)
  •  1 שקית אבקת אפיה
  •  1 שקית סוכר וניל
  •  900 גרם קמח
  • 3 טיפות תמצית מאזהר (לא חייבים)

    מלית:
  •  1 קופסת מחית תמרים
  •  1 כף שמן
  •  1 כפית קינמון
  •  1/4 כפית ציפורן טחון
דרך הכנה
  1. לשים היטב לבצק אחיד ורך.
  2. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים כל חלק מרדדים לעלה דק,
  3. מורחים מהמלית ומגלגלים צפוף צפוף
  4. בעזרת סכין משוננת חותכים לעוגיות קטנות ומאורכות
  5. מסדרים בתבנית אפיה
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות.
  7. בהגשה זורים על המערוד המון אבקת סוכר.

    מלית:
    1. מערבבים היטב לתערובת אחידה. אני הכנתי את הבצק במעבד מזון, חילקתי את הבצק ל- 6 חלקים מלאתי בממרח תמרים עם מעט קינמון, ריבה וקוקוס, ממרח חלבה ואגוזים, ממרח שוקולד השחר, פרג. * הבצק מתאים גם לאוזני המן.
הערות
בצק מאוד מאוד נח
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
תודה שונטלי
6
שריתי יקרה תודה על המילים החמות!!!
חג שמח ומתוק][
5
היי לורי
נסי תפוחי עץ/אגוזים קינמון...
או מימרח חלבה..
מקווה שהגיוונים לטעמך!!!
חג שמח ולעליז...
4
אשמח להמלצות למילוי פרט ל-קוקוס,אגוזים,ריבה,פרג ותמרים.
תודה
2
המרגרינה/חמאה צריכה להיות בטמפרטורת החדר...
חג פורים שמח][
1
שלום. האם צריך להמיס את המרגרינה /או מרגרינה רכה בטמפרטורת החדר
מערוד By , 2010-02-24T01:43:43+02:00 מערוד עוגיות ממולאות בתמרים מהבלוג של קיצי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 25 Tags: none Ingredients: - מערוד / אביגיל מהבלוג של קיצי.  המרתי כוס קמח בא. שקדים שסיננתי כמובן - יצא מעולה.. את הנגלה האחרונה מלאתי בחלבה. בצק קליל והעוגות נימוכות. תודה לאל נגלה ראשונה למשלח מנות ב"ה מתכון אהוב ... Instructions: לשים היטב לבצק אחיד ורך. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים כל חלק מרדדים לעלה דק, מורחים מהמלית ומגלגלים צפוף צפוף ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר