Pesto
תפריט
ה', 15 נוב 2018, 09:21
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מקלות סבא

עוגיות מקלות סבא מהבלוג של מנדיי    

מאת: שונטלי ::: צפיות: 5569   

מקלות סבא
15 מנות
30 דקות ופחות
ציון גולשים: 9
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  •   1/2 כוס סוכר
  •  200 גר` חמאה
  •  1/2 2 כוסות קמח
  •  1 ביצה טרופה
  •  10 גר` אבקת קקאו

    לציפוי:
  •  1 ביצה טרופה
  • סוכריות מזרה צבעוניות או פתיתי שוקולד
דרך הכנה
  1. לתוך קערה להכניס את החמאה הרכה, להוסיף סוכר ולערבב היטב.
  2. להוסיף ביצה ולערבב,
  3. להוסיף את הקמח וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
  4. לחלק את הבצק לשניים
  5. להוסיף לחצי מהבצק את אבקת הקקאו וללוש עד לקבלת בצק חום
  6. ליצור משני הבצקים נחשים.
  7. להניח נחש לבן עם נחש שחור ולפתל אותם יחד. לעקל את החלק העליון של כל נחש לצורת מקל סבא.
  8. למרוח את העוגיות במעט ביצה טרופה, לפזר סוכריות צבעוניות
  9. לאפות בתבנית תנור על נייר אפיה בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.
הערות
תוספת למישלוח מנות מעולה!!!
  • הכנתי עם 20 גר` של אבקת קקאו כדי לתת צבע שוקולדי יותר חזק.
  • אפיתי בחום של 175 מעלות 20 דקות בול.
  • פיזרתי מעל פתיתי שוקולד.
  • מאחר ולא היה לי א.קקאו פשוט הוספתי 3 כפות גדושות של נוטלה...זה נתן לזה מראה של שייש..
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
עינת שמחה שגם את אהבת..שבוע טוב
3
ציון 9
בצק קל לעבודה.התקבלו עוגיות פריכות וטעימות
מקלות סבא By , 2010-02-24T01:27:18+02:00 מקלות סבא עוגיות מקלות סבא מהבלוג של מנדיי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 15 Tags: none Ingredients: -   1/2 כוס סוכר  200 גר` חמאה  1/2 2 כוסות קמח  1 ביצה טרופה  10 גר` אבקת קקאו ... Instructions: לתוך קערה להכניס את החמאה הרכה, להוסיף סוכר ולערבב היטב. להוסיף ביצה ולערבב, להוסיף את הקמח וללוש עד לקבלת בצק אחיד. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר