Pesto
תפריט
ד', 24 מאי 2017, 22:36
110382 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם עשבי תיבול טריים

לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7702   

לחם עשבי תיבול טריים
2 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
30 גר' שמרים טריים
1/2 כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
½ 1 כוס מים
1 כף סוכר
1 כף מלח
1/3 כוס שמן זית
1/2 1 כפות מכל עשב תיבול - פטרוזיליה, עירית, מיורן, טימין קצוצים
5-6 כוסות קמח לבן ללחם (שטיבל 2)
דרך הכנה
  1. לערבב את השמרים בחצי כוס מים פושרים עם כפית סוכר בקערה ולהניח לתסיסה.
    להוסיף את שארית המים, הסוכר, המלח, השמן ועשבי התיבול הקצוצים ולערבב היטב תוך הוספה הדרגתית של 5 כוסות קמח.
  2. להוציא למשטח מקומח וללוש היטב כמה דקות, תוך הוספת קמח כמה שצריך רק עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.
  3. לשמן קערה נקיה בשמן זית, לגלגל את הבצק בשמן, להניח לתפיחה מכוסה במגבת לחה או ניילון נצמד, כשעה. להחזיר את הבצק לנפח המקורי, ללוש אותו קצת בקערה ולהתפיח שנית עוד כ-40 דקות, מכוסה.
  4. להוציא את הבצק למשטח מקומח, ללוש שוב ולעצב ל-2 ככרות עגולות או אובליות מהודקות ולהניחן לתפיחה אחרונה על נייר אפיה בתבנית שטוחה, מכוסות במגבת.
  5. לחרוץ חריצים בסכין חד מאוד ולאפות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות כ-45 דקות, מניחים תבנית קטנה עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים ברבע השעה הראשון של האפיה, אופים עד להשחמה (נקישה על הכיכר משמיעה צליל חלול ומשקלה קל יחסית).
  6. להוציא ולקרר על רשת.
הערות
לגיוון: אפשר להחליף את עשבי התיבול בעשבי תיבול אחרים שאוהבים או לשנות את היחסים ביניהם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
12
ציון 10
טעים מאוד ומאוד מיוחד.
עשיתי עם בזיליקום ויצא סוף הדרך!
11
תודה
10
ראובן מ. (עורך)
בהתאם להוראות המכשיר, אם אפשרי "קמח לחם לבן" ושילוב תבלינים.
9
האם אפשר פשוט להכין באופה לחם?
8
ציון 10
מתכון מעולה ומדויק. לחם טעים ביותר. ל-2 הככרות לא היה סיכוי רב והם חוסלו במקום.
6
האם אפשר להשתמש בחצי מן הכמות בקמח מלא? וכן האם אפשר להשתמש בשמרי בזק (שמרית)
5
ציון 10
הכנתי את הלחם עם בזילקום והוא יצא מצויין!
נורית (:
3
האם צריך להבריש במשהו מעל?(חלבון .מים.חלמון)

כי עשיתי כמו שכתוב אבל אצלכם בתמונה הצבע שלו יותר מבריק ושלי סתם מט.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בכדי לאפשר תפיחת תנור טובה וזה נעשה כמעט בכל הלחמים למרות שלא תמיד מציינים זאת.
1
המתכון נראה לי בסדר גמור אך בשביל מה לשים סיר עם מים ברבע השעה הראשונה לאפיה את זה אני לא מכירה בשום אפיית לחם!

לחם עשבי תיבול טריים

By Published: לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 2 Ingredients: 30 גר' שמרים טריים1/2 כוס מים פושרים1 כפית סוכר½ 1 כוס מים1 כף סוכר1 כף מלח1/3 כוס שמן זית1/2 1 כפות מכל עשב תיבול - פטרוזיליה, עירית, מיורן, טימין קצו...... Directions:
לערבב את השמרים בחצי כוס מים פושרים עם כפית סוכר בקערה ולהניח לתסיסה.להוסיף את שארית המים, הסוכר, המלח, השמן ועשבי התיבול הקצוצים ולערבב היטב תוך הוספה הדרגתית של 5 כוסות קמח....
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר