Pesto
תפריט
ו', 15 דצמ 2017, 14:08
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טורטיות(מקמח חיטה)

את הטורטיה מכינים במקור מקמח תירס מיוחד (מסה הרינה), אולם ניתן להכין טורטיות גם מקמח רגיל.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 21411   

טורטיות(מקמח חיטה)
20 מנות
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
מתכון ראשון:
4 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 1 כוסות מים חמימים
1/2 1 כפיות מלח
60 גר' מרגרינה חתוכה לקוביות
מתכון שני:
2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
2/3 כוס חלב חם(לא רותח)
2 כפות שמן
דרך הכנה
  1. דרך ההכנה זהה לשני המתכונים, מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מערבבים את המרגרינה החתוכה עם החומרים היבשים.
  2. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מים חמימים ומערבבים עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.
  3. מוצאים ולשים מספר דקות על משטח מקומח מעט ומניחים למנוחה של 30 דקות!.
  4. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל ביצה ומשטחים כל כדור בכפות הידיים, בעזרת מערוך משטחים את הכדורים על משטח מקומח מעט לעיגולים בעובי 3 מ"מ.
  5. מחממים מחבת כבדה על להבה בינונית, מניחים עיגול בצק במחבת ומטגנים ללא שמן עד להזהבה קלה והבצק מקבל בועות קטנות. מוציאים ושומרים מכוסה במגבת עד להגשה.
  6. ניתן לאחסן בקופסה אטומה ולהקפיא לשימוש מאוחר יותר.
  7. מגישים ממולא מראש או מניחים בצלחת הגשה ומניחים לכל אחד למלא במילוי הרצוי לו. ניתן להגיש גם עם מטבלים שונים.
הערות
את הטורטילות ניתן למלא בכל מילוי: בשרי,  חלבי, ירקות וכו'.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
21
ראובן מ. (עורך)
להקפיץ 500 גרם חזה עוף טחון במחבת עם מעט שמן זית (או במיקרו) עד שמלבין לגמרי, להעביר לקערה ולערבב עם...»»
20
האם תוכל לרשום מתכון על בסיס חזה עוף למילוי טורטיה או על בסיס פרווה
19
ראובן מ. (עורך)
חוסר בנוזלים/שומן או טיגון ממושך מדי.
18
עשיתי את המתכון הראשון של הטורטיות אחרי המילןי רציתי לגלגל כמו רולדה, לא הצלחתי הבצק נשבר.
רציתי לדעת למה?
17
תודה רבה.
16
עינת שלום. מילוי מומלץ לטורטיות יכול להיות צ'ילי קון קרנה (בשר טחון עם שעועית אדומה ברוטב עגבניות חריף).יש...»»
15
אשמח לקבל רעיונות נוספים(מלבד סינטה)למילוי בשרי או פרווה.תודה
13
ציון 10
המתכון השני קבוע אצלנו בבית , מצוין פשוט דקות להכנה וטעים מאד .
יחד עם נתחי סינטה במחבת וטחינה מעדן שאין כמוהו.
12
האם אפשר להחליף את הטורטיות בפיתה דקה?
לא מסתדרת עם טורטיות
10
היכן ניתן למצוא מתכון עם קמח תירס. ממש כמו במסעדות?
9
ראובן מ. (עורך)
ציפוי לא ייתן כלום. מיותר.
8
אבל עם אני יצפה את הטורטייה בקמח תירס הרגיל (המחוספס) זה יהיה עדיין טוב?
7
ראובן מ. (עורך)
לא בהכרח, תלוי בסוג קמת-התירס. אבל אפשר לנסות להמיר חלק מהקמח בתירס.
6
שלום
עם אני יוסיף מעט קמח תירס, אחרי הבישול על המחבת, זה יקבל מרקם טוב?
5
ציון 10
אבי שלום,
הטוררטיות יצאו חבל"ז,אך רציתי לדעת:
1.מאחר והטורטיות יצאו לי קצת קריספי,מה לעשות...»»
3
שלום אבי,
רציתי לדעת האם קיים בצק לטורטיות מוכן ברשתות המזון ואם כן איך הוא נקרא,
תודה
2
למלא את הטורטיות בתמרים
1
כרמית פריד (מקצוענ/ית)
אשמח לקבל הצעות מילוי, תודה רבה.

טורטיות(מקמח חיטה)

By Published: את הטורטיה מכינים במקור מקמח תירס מיוחד (מסה הרינה), אולם ניתן להכין טורטיות גם מקמח רגיל. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 20 Ingredients: מתכון ראשון: 4 כוסות קמח 1/2 1 כפיות אבקת אפיה 1/2 1 כוסות מים חמימים 1/2 1 כפיות מלח 60 גר' מרגרינה חתוכה לקוביות מתכון שני:...... Directions:
דרך ההכנה זהה לשני המתכונים, מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מערבבים את המרגרינה החתוכה עם החומרים היבשים. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מים חמימים ומערבבים עד לקבלת בצק ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר