רולדת ערמונים קינוח צרפתי [buche]
קינוח צרפתי נפוץ במיוחד בתקופת החגים כרגע...
12 מנות
30 דקות ופחות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 4 ביצים מופרדות
- חצי כוס סוכר
- מעט א.סוכר למילוי
- שמנת להקצפה
- קופסה קטנה של מחית ערמונים מתוקה
- כמה ערמונים מסוכרים לקישוט
- מעט אייריש קרים מעורבב עם חצי כוס מים חמים
דרך הכנה
- להפריד חלמונים וחלבונים להקציף את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
- להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף יציב
- לערבב בעדינות את החלמונים עם החלבונים
- לחמם תנור ל200 מעלות
- בתבנית של תנור להניח נייר אפיה להניח את התערובת ולמרוח אותה לכל גודל התבנית
- להכניס לתנור ל7 דקות בערך [לבדוק עם קיסם]
- לפזר מעט א.סוכר על מפית מטבח גדולה ומעל להניח את העוגה האפויה
- להוריד את הנייר ולגלגל עם המפית לרולדה ולהניח לקירור.
- לאחר הקירור: לפתוח את המפית ולשטח בעדינות את הרולדה
- להרטיב אותה עם התערובת [אייריש קרים]
- להקציף את השמנת עד שתתיצב
- להוסיף אליה את ממרח הערמונים לערבב בעדינות
- ניתן להוסיף כמה ערמונים מסוכרים מפוררים
- לקרר
- להרכבה ולסיום: למרוח את התערובת הקרה על העוגה ולגלגל לרולדה
- לפזר א. סוכר מעל ולקשט בכמה ערמונים
- לקרר שוב לפני ההגשה ולהנות!
הערות
המתכון שלי ...אני מכינה אותו בהמון דרכים והוא מסוג הקינוחים הנהוגים בתקופות החגים כאן.. וכמובן שקיימים יותר מורכבים ועשירים כיד הדימיון!
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- קבב רומני [אבי מ.] -
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- עוגיות לחיצה [אבי מ.] - במכשיר לחיצת עוגיות
- עוגת צימוקים [אבי מ.] - עוגת צימוקים בחושה מצוינת לקפה.
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קרפציו סלק [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק