Pesto
תפריט
ב', 24 יול 2017, 17:28
110385 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צ'יאבטה Ciabetta

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6662   

צ'יאבטה    Ciabetta
2 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 9
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1/4 2 כפיות שמרים יבשים או 15 גר' שמרים טריים
1/4 כוס מים חמימים
1/4 1 כוסות + 2 כפות מים חמימים
3/4 3 כוסות קמח
1/2 1 כפיות מלח
דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים ומשהים ל-5 דקות, מערבבים את השמרים עם הקמח, מים, ולבסוף מוסיפים את המלח, לשים לבצק אחיד, הבצק צריך להיות דביק ורך.
  2. מכסים ומניחים לתפיחה של שעה וחצי.
  3. מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק לשניים, מקמחים מעט כל חלק ויוצרים מלבנים בגודל 10 ס"מ על 15 ס"מ, מניחים על מגש או תבנית מקומחת ומשאירים לתפיחה שניה של שעה וחצי. מכסים את הבצק במגבת מקומחת.
  4. בעדינות מרימים את הבצק ומותחים מהקצוות לאורך של 30 ס"מ בערך ומניחים על המגש המקומח לתפיחה שלישית של 30 דקות.
  5. מחממים את התנור לחום גבוה, מניחים בתנור תבנית מקומחת כדי שתהיה חמה. מרימים בעדינות בעזרת לוח דק את הג'יאבטות ומחליקים בעדינות על התבנית בתנור, זורקים על תחתית התנור מספר קוביות קרח וסוגרים מיד.
  6. אופים בתנור שחומם לחום גבוה עד לקבלת גוון זהוב כהה, כ-10 דקות, מוציאים ומצננים. קוביות הקרח הנמסות יוצרות אדים בתנור אשר יוצרים את הקרום הקשה והפריך של המאפה. לא להשתמש באפית טורבו.
הערות
במתכון המקורי מכינים בצק שהוכן משאור, בצק שהוחמץ למספר ימים ולאחר מכן מוסיפים אותו לשאר המרכיבים, כך מתקבל הטעם והמרקם המיוחד לצ'יאבטה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
3
ציון 9
תהליך ארוך ומעט מורכב.התוצאה טעימה.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין מתכון מסודר, כל מתכון הוא בהתאם לסוג השאור ויחס מים-קמח האופייני לו, מתחילים עם כוס השאור, מוסיפים...»»
1
שלום:



יש ברשותי שאור שגידלתי (למעשה שני סוגים: אחד שמקורו מתפוח והשני מאבקה שהבאתי...»»

צ'יאבטה Ciabetta

By Published: מאת אבי מ. 4.5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 2 Ingredients: 1/4 2 כפיות שמרים יבשים או 15 גר' שמרים טריים1/4 כוס מים חמימים1/4 1 כוסות + 2 כפות מים חמימים3/4 3 כוסות קמח1/2 1 כפיות מלח ...... Directions:
ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים ומשהים ל-5 דקות, מערבבים את השמרים עם הקמח, מים, ולבסוף מוסיפים את המלח, לשים לבצק אחיד, הבצק צריך להיות דביק ורך. מכסים ומניחים לתפיחה של שעה וחצי. ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר