לחמניות תפוחי אדמה

16 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
מרכיבים
1 קג' קמח
50 גר' שמרים טריים
1/2 כוסות מים פושרים
100 גר' מרגרינה מומסת
1/2 כוס מחית תפוחי אדמה
2 ביצים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
50 גר' שמרים טריים
1/2 כוסות מים פושרים
100 גר' מרגרינה מומסת
1/2 כוס מחית תפוחי אדמה
2 ביצים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
דרך הכנה
- מפוררים את השמרים וממיסים ב 1/2 כוס מים ומניחים לתסיסה של 5 דקות.
- בקערת מעבד מזון או מיקסר שמים את כמות הקמח פחות כוס, מוסיפים את תערובת השמרים, המים והסוכר ומפעילים.
- מוסיפים את המחית, הביצים והמרגרינה ולבסוף את המלח עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, באם יש צורך מוסיפים עוד קמח.
- מעבירים את הבצק לשקית ניילון גדולה ומאחסנים במקרר למשך לילה.
- מחלקים את הבצק ליחדות לפי הגודל הרצוי(בערך 16 יחידות) ומגלגלים לכדורים, מניחים על נייר אפיה בתבנית ומורחים במעט ביצה טרופה ומעל מפזרים שומשום.
- מניחים לתפיחה של שעתיים או עד להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-20 דקות או עד להשחמה קלה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- נזיד עדשים [אבי מ.] - כמנה או תוספת למנה עיקרית
- פיצת בשר תורכית [אבי מ.] - פיצה נהדרת עם בשר טחון מתובל.
- אוסובוקו ביין אדום [tommf] - בקשו מהקצב לחתוך חתיכות במשקל 350-400 גרם כל אחת
- פילה סלמון בתנור [גן ירק] - מעדן בריא בקלי קלות
- סלט פסטה יווני [אבי מ.] -
- פטוצ'יני ברוטב פטריות בשמנת מוקרם [מירי 1] - איטריות ברוטב פטריות
- עוף ביין מרסלה [אבי מ.] -