Pesto
תפריט
ש', 21 אוק 2017, 04:18
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות קוטג'

לחמניות רכות עם גבינת קוטג'.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13627   

לחמניות קוטג'
14 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס מים חמימים
3 כוסות גבינת קוטג'
1/4 כוס סוכר
2 כפיות מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
2 ביצים
1/2 כוס מים חמימים
6 + כוסות קמח
דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס המים, מניחים לתסיסה.
  2. מכניסים את הגבינה לקערת בלנדר או מעבד מזון ומפעילים ל-15 שניות עד לקבלת תערובת גבינה במרקם עדין.
  3. מעבירים לקערה המיקסר ומוסיפים את הסוכר, המלח, אבקת הסודה לשתיה, הביצים ו-1/2 כוס המים, מוסיפים את תערובת השמרים, מפעילים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים בתחילה כוס קמח ומערבלים עם קרס הלישה, מוסיפים את שארית הקמח לפי הצורך לקבלת בצק חלק, רך וגמיש.
  5. מעבירים לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון צמיד.
  6. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  7. טופחים על הבצק ומחזירים לגודלו המקורי, מחלקים את הבצק ל-14 כדורים ללחמניות גדולות או 18 ללחמניות קטנות ומניחים בתבנית תנור על נייר אפיה ובמרחק 6 ס"מ בינהן.
  8. מניחים לתפיחה שניה עד להכפלת הנפח.
  9. מחממים את התנור ל-180°, מפזרים על הלחמניות מעט קמח או מורחים בביצה טרופה עם כף מים ואופים כ-20 דקות או עד להשחמה יפה.
  10. מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
  • הלחמניות טובות להקפאה בשקית ניילון אטומה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
דפנה (מנוסה)
היי ראובן
הלחמניות האלה הן הצלחה לא נורמלית.
תודה
דפנה
12
ראובן מ. (עורך)
נקודת התפיחה קריטית להכנסה לתנור. תפיחת יתר והן יתמוטטו -עדיף קצת פחות תפיחה והשאר ייעשה בתנור. זאת,...»»
11
לחמניות מצויינות!!!
נחטפו!
יש לי שאלה: הוספתי למעלה מ-6 כוסות (להערכתי קרוב ל-7) ובכ"ז הבצק...»»
10
ציון 10
כיף לא נורמלי, :-)
9
ציון 10
מעולה!!!!!!!!!!!
הלחם הכי טעים שהכנתי איי פעם!
שאפו אבי!
8
ציון 10
חבל"ז מעולות
ניתן ללוש ביד עם יד משומנת כדי למנוע יבוש הבצק
טעים טעים דורית
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מה לא ברור? 3 כוסות זה 3 כוסות, 3 גביעים בערך.
6
שלום
כמה קוטג' לשים לפי גרמים? 3 כוסות זה קצת לוטה בערפל...
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, שימרית אלו שמרי בזק טריים בצורת גרגרים שנשמרים בקרור, ניתן להשתמש בשימרית, למתכון מעלה שקית שימרית...»»
4
שלום,

מה זה שמרים יבשים? שימרית?
2
שלום אבי,
האם אפשר לאפות לחמניות אלו על אבן אפיה, ואם כן, באיזו טמפרטורה?
תודה - אלכס
1
ציון 10
מדהימות !!!!
תודה
הבצק נפלא לעבודה והטעם מעולה
יצאו לי 24 לחמניות גדולות

לחמניות קוטג'

By Published: לחמניות רכות עם גבינת קוטג'. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 14 Ingredients: 2 כפות שמרים יבשים 1/4 כוס מים חמימים3 כוסות גבינת קוטג'1/4 כוס סוכר2 כפיות מלח1/2 כפית אבקת סודה לשתיה2 ביצים1/2 כוס מים חמימים6 + כוסות קמח ...... Directions:
ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס המים, מניחים לתסיסה. מכניסים את הגבינה לקערת בלנדר או מעבד מזון ומפעילים ל-15 שניות עד לקבלת תערובת גבינה במרקם עדין. מעבירים לקערה המיקסר ומוסיפים את ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר