Pesto
תפריט
ד', 19 דצמ 2018, 08:30
110410 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בננה לוטי

הישר מתאילנד -Banana roti    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 7848   

בננה לוטי
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» קינוחים» בוקר - בראנץ או קפה או ארוחה קלה
 
מרכיבים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 1 ביצה טרופה
  • רבע כפית מלח
  • רבע כוס מים קרים מאוד
  • כף חמאה רכה מאוד או מומסת

למילוי:

  • 2 בננות טריות חתוכות לפרוסות
  • אפשר 1/2 קופסאת אננס חתוך לקוביות
  • סירופ מייפל או שוקולד
  • אבקת קוקוס
  • 1 קופסאת חלב ממותק
דרך הכנה
  1. לשים את מרכיבי הבצק לבצק רך גמיש ולא דביק.
  2. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל ביצה. טובלים הידיים בשמן ומלטפים את הכדורים. משהים לנוח כשעה לפחות.
  3. מרדדים כל כדור לעובי נייר להזהר שלא יקרע או ידבק למשטח.
  4. מכינים מחבת טיגון גדולה, מחממים ומניחים כפית חמאה ומושחים על כל המחבת.
  5. מניחים את עלה הבצק במחבת ומטגנים כ-20 שניות עד שמזהיב, מנמיכים את האש ואז מניחים במרכזו את הבננה, אננס, קוקוס ומעט סירופ מייפל או שוקולד.
  6. מקפלים את הבצק בצורת מעטפה- קודם הצדדים ואח"כ התחתית ובסוף את החלק העליון. הופכים את הבצק הממולא ומטגנים עוד קצת (לא חובה)
  7. מעבירים את הלוטי לצלחת הגשה, חותכים לריבועים ומזליפים מעל חלב מרוכז ואפשר עוד קצת סירופ מייפל או שוקולד.
הערות
אפשר לגוון בפירות נוספים אבל הבננה היא הבסיס.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
זה מספיק בערך ל-4 מנות. חצי בננה לכל אחד.כמובן שצריך לראות כמה הבצק יתרכך וכמה כדורים בגודל זה יצאו.
1
דפנה (מנוסה)
כמה כדורים מתקבלים מכמות זו של הבצק, וכמה עיגולי בננה שמים על כל אחד?
בננה לוטי By , 2009-08-15T21:35:58+03:00 בננה לוטי הישר מתאילנד -Banana roti Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - לבצק: 2 כוסות קמח רגיל 1 ביצה טרופה רבע כפית מלח רבע כוס מים קרים מאוד כף חמאה רכה מאוד או מומסת ... Instructions: לשים את מרכיבי הבצק לבצק רך גמיש ולא דביק. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל ביצה. טובלים הידיים בשמן ומלטפים את הכדורים. משהים לנוח כשעה לפחות. מרדדים כל כדור לעו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר