Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 20:24
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות רכות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 86595   

לחמניות רכות
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 9.1
[17 מדרגים]
 
מרכיבים
1/2 2 כפיות שמרים יבשים
1/4 כוס מים חמימים
1 כפית סוכר
1 כוס (250) חלב חמים*
60 גר' חמאה
2 כפות סוכר
4 כוסות קמח (560 גר')
2 כפיות מלח
חמאה מומסת למריחה.
דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים חמימים וכפית סוכר בקערה קטנה, מניחים לתסיסה של 5 דקות.
  2. מחממים את החמאה והחלב בסיר קטן עד להמסת החמאה, מסירים מהאש ומניחים לצינון.
  3. מנפים את הקמח לקערה (או קערת מיקסר), מפזרים מעל את הסוכר, יוצרים גומה ויוצקים את השמרים המותפחים לגומה.
  4. מתחילים לערבב ומוסיפים את החלב והחמאה המומסת, מוסיפים את המלח ומערבבים עד לקבלת בצק רך, חלק ואחיד*.
  5. מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים כ-5 דקות, ניתן לבצע את כל פעולת הלישה בעזרת המיקסר.
  6. מעבירים לקערה משומנת קלות, משמנים קלות גם את פני הבצק ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כאשר הקערה מכוסה בניילון.
  7. טופחים מעט על הבצק ומחלקים ל-16 חלקים, מכדררים כל חלק ומניחים למנוחה של 10 דקות, מרדדים כל כדור לעיגול, מגלגלים למעין כרוכית (רולדה).
  8. מניחים על נייר אפיה בתבנית תנור במרחק 4 ס"מ בין הלחמניות כאשר החיבור למטה, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  9. מחממים את התנור לחום גבוה (200).
  10. מורחים את הלחמניות המעט חמאה מומסת ומכניסים לאפיה של 15-20 דקות או עד להשחמה יפה של קרום הלחמניות.
  11. מוציאים ומצננים על רשת.

    * כמות החלב תלויה ברמת הלחות של הקמח, יתכן שיהיה צורך להוסיף מעט חלב.
הערות
  • הלחמניות מצוינות להקפאה.
  • ניתן להחליף את החמאה במחמאה.
  • ניתן ליצור מהבצק צורות לחמניות אחרות - קשר, שמיניה, שבלול וכו'.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
98
ראובן מ. (עורך)
זה לא הרבה בהתחשב שהבצק עם שומן.
97
כוונתי-אם זה לא הרבה שמרים?תודה
96
ראובן מ. (עורך)
מספיק מה רשם במתכון. השמרים מכפילים את נפח ואת עצמם בתפיחה.
95
הלחמניות מראות מעולה ורכות.
האם לחצי קילו לא שמים כף שמרים יבשים?תודה
94
ציון 10
הכנתי את הלחמניות יצאו מעולות!
93
ציון 10
לחמניות מדהימות! הכנתי חצי כמות והמגש חוסל תוך שניות. פשוט תענוג :)
92
גם אני החלפתי את החמאה בשמן ואת החלב במים והקמח חצי לבן חצי מלא. יצא נהדר!
90
ראובן מ. (עורך)
קשה לדעת כך, ובדיקה עם תרמומטר תהיה מדויקת יותר. מן הסתם אפשר להניח ש-6-8 זה בינוני גבוה, 8-10 גבוה,...»»
89
תמיד נהנית לנסות את המתכונים הנפלאים באתר וגורפת מחמאות, יישר כח!
יש לי שאלה, יש לי תנור קצת ישן...»»
88
ציון 10
הכנתי בבית לפי המתכון בתנור פשוט (לא טורבו), יצא ממש נחמד,הלחמניוצ יצאו קטנות וזהובות...
קיצר תודה רבה...
87
ציון 10
נהדרות
86
ציון 10
תודה רבה לך. מתכון מ ד ה י ם פעם ראשונה שיוצאות לי לחמניות כל כך רכות ואני עוד החלפתי כמו שאמרת שאפשר...»»
85
ציון 1
ניסיתי את הלחמניות הבצק נהדר אבל הטעם לא משהו לחמניות יוצאות יבשות ןהמראה שלהם רחוק מהצילום בקיצור חבל על כל רגע
84
שלום,קודם כל תודה על המתכונים. אני תושבת חו"ל ויש לי כאן רק שמרים טריים. בכמה להשתמש? תודה מראש
83
ראובן מ. (עורך)
ההתייבשות תלויה בין השאר:
- בכמות השומן במתכון (שמן, חמאה, חלמון וכו')
- אם אופים יתר על המידה...»»
82
אני אופה חלות ולחמניות, לפעמים מתוקות ולפעמים ממש לא. והכל יוצא מוצלח מאד, אך רק ביום האפיה. למחרת תמיד...»»
81
ציון 10
מעולה
80
ראובן מ. (עורך)
מרדדים, ומגלגלים לגליל על עצמו כמו שבלול או שטרודל.
79
למה אתה מתכוון כשאתה מציין שמגלגלים כל עיגול למעין רולדה?
78
ראובן מ. (עורך)
לחצי על לוח תחליפים/פרווה למעלה בבקשה
77
האם אפשר במקום חלב פושר מים פושרים כך שיהיה פרווה?
76
ראובן מ. (עורך)
אחד הגולשים רשם זאת, ואכן חלמון או חמאה יוצרים השחמה של הקרום.
74
ראובן מ. (עורך)
אפשר
73
האם אפשר להשתמש בחלב סויה במקום חלב רגיל?
72
לא יצא לך בגלל שצריך להבריש את הלחמניות לפני שמכניסים לתנור בחלמון ביצה, זה יתן את הברק.
71
ציון 9
אבי תודה על עוד מתכון מצוין! אבל ביאס אותי שהקרום העליון של הלחמניות יצא במרקם של ג'בטה ולא כמו בתמונה מדוע?
70
ניסיתי את המתכון, לצערי התאכזבתי קשות, הלחמניות יצאו קשות מדי, ולא טעימות. נאלצתי לזרוק הכל
69
ראובן מ. (עורך)
רצוי שההתפחה הסופית תיעשה בסמוך לאפיה. ברגע שערבבת את החומרים ההתפחה מתחילה, אז אפשר מסעיף 6, להכניס...»»
66
אבי שלום אני היתי בחנות וראיתי שיש כמה סוגי קמחים קמח שטיבל מס 1 2 3 4 5 האם את תוכל להסביר מה ההבדל ומה טוב למה?
65
yair4430 (במטבח)
ציון 10
אחלה לחמניות ממש מעולות..
64
האם אפשר להמיר את ה60 גר' חמאה בשמן קנולה רגיל?
63
אודם (מקצוענ/ית)
ציון 10
אבי שלום,
הכנתי כרגע את הלחמניות והן ממתינות בתבניות להתפחה נוספת. הבצק יצא נהדר וקל מאד לעבוד איתו....»»
62
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר בהחלט, להניח על תבנית אפיה, להכניס את התבנית לשקית ניילון גדולה ולהעביר למקרר.
61
ציון 10
שלום אבי,האתר שלך פשוט מעולה!!!אני ממש נהנית מהמתכונים והטיפים...
רציתי בבקשה לדעת אם יש אפשרות...»»
60
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין חובה להמיס את השמרים במים אבל כך אני ממליץ לעשות בכדי להחזיר את השמרים היבשים לחיים לפני הכנת הבצק.
59
אבי שלום,מדוע צריך להמיס שמרים יבשים?האם לא די בלערבב אותם כך ודי?תודה ירוני.
58
תודה אבי בשם כלבי וחתולתי אנסה פעם אחרת אולי
חג שמח
56
ציון 5
הי אבי תודה על ההבהרה בנוגע לשמרים , לצערי הלחמניות כרגיל לא יצאו לי יפות ומדהימות כמו בתמונה גם לא רכות...»»
55
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין ביצים, בעיקרון בבצק לחם ולחמניות אין צורך בביצים כלל.
54
אין ביצים במתכון!! לחמניות בלי ביצים???
53
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שמרים יבשים אינם "שימרית", "שימרית" הם שמרים טריים אבל בצורת גרגרית להמסה וערבוב...»»
50
היי אבי
הכנתי את הלחמניות ויש להן ריח חזק של שמרים למה? בנוסף הלחמניות יצאו קשיחות ולא ממש רכות. היכן טעיתי?
49
ברצוני לספר שאני הכנתי את הלחמניות הרכות"
והן פשוט טעימות ומוצלחות להפליא.
תודה על המתכון הנפלא
48
אבי מ. (מקצוענ/ית)
להחליף במים.
47
איזה נוזל אפשר להישתמש במקום החלב ?
46
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להחליף מחצית מכמות הקמח הלבן בקמח מלא, יהיה צורך בתוספת מעטה של מים.
45
האם אפשר לעשות את הלחמניות גם מקמח מלא? או שאולי תוכל לתת מתכון ללחמניות מקמח מלא?
תודה
44
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שמח שהצלחת ונהנית נונה.
43
ציון 10
אבי ערב טוב! מתכון מעולה זו הפעם הראשונה שאני אופה לחמניות יצא מצויין - לא נשאר פרור..
42
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מוותרים, הם חלק ממרכיבי המתכון, מוסיפים לקמח.
41
אם משתמשים בשמרית מוותרים על המים+כפית הסוכר או ששופכים אותם מעל תערובת הקמח?
40
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראי ברשימת החנויות והעסקים בצד שמאל.
39
איפה אוכל לקנות פומפיה חשמלית.
36
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בכל מתכון ולכל מרכיב יש להשתמש תמיד בכפית מסט כפיות מדידה.
35
שלום שמי חלי.שאלתי כשרשום כפית שמרים יבשים הכונה לכפית רגילה או לכפית שבסט כפיות?
34
שלום שמי חלי.שאלתי כשרשום כפית שמרים יבשים הכונה לכפית רגילה או לכפית שבסט כפיות?
33
אבי מ. (מקצוענ/ית)
סדר הכנסת החומרים שונה ממכונה למכונה וממתכון למתכון, בהכנה רגילה (לא במכונת לחם) רצוי...»»
31
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראה/י תשובה 4.
30
האם אפשר להמיר את החלב במיים בלחמניות?
29
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, ניתן להשתמש במרגרינה במקום חמאה.
28
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן אבל המרקם לא יה זהה.
27
האם אפשר להכין לחמניות אלו עם מים ולא חלב - למאכלי בשר?
26
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
בהחלט, הבצק מעולה לצורך זה רק לעצב לחמניות עגולות.
23
אני חדש פה אז שלום לכולם שמי יפתח.רציתי לברר מתי קורס אפייה הבא ניפתח?
ואולי מישהו יודע היכן ניתן...»»
21
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להחליף במים.
20
בד"כ שמרים יבשים לא צריך להתסיס.
האם חייבים?
ושמרית זה גם שמרים יבשים, לא?
19
בקשר לחלב, אפשר להחליפו במיים? או לוותר עליו לחלוטין. שנה טובה
18
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראה/י תשובה 11.
17
i got very hard crust... why? d
16
לדעתי זה יותר מידי שמרים ל- 41/2 כוסות קמח??
15
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להשתמש בשימרית, למתכון זה 1/2 חבילת שמרית.
14
האם חייבים שמרים יבשים? אפשר שמרית?
13
האם חייבים שמרים יבשים? אפשר שמרית?
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נסי לקצר את זמן האפיה, בכל מקרה הקרום יתרכך לאחר הצינון.
11
מדוע יוצא לי שהחיצוני של הלחמניות קשה
10
לחמניות רכות - מצויינות - תודה על המתכון
נחטף אצלנו בבית
9
אופס...תודה
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראי תשובה 4.
7
האם אפשר מים במקום חלב?
6
ציון 10
מאמא מיה, איזה לחמניות.
איזה ריח-כמו מאפיה.
חובה להעתיק את המתכון ולהכין.

תודה אבי על מתכון מעולה.
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר גם ללא חלב, החלב מוסיף רכות ללחמניות.
4
האם אפשר ללא חלב ?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
המתכון הועלה שוב.
2
ציון 10
היה באתר הישן מתכון נהדר הנקרא: "לחמניות רכות קלאסיות".האם ניתן להעלות אותו שוב. תודה

לחמניות רכות

By Published: מאת אבי מ. 4.55 כוכבים מתוך 5 17 גולשים תזמון: Yield: 16 Ingredients: 1/2 2 כפיות שמרים יבשים1/4 כוס מים חמימים1 כפית סוכר1 כוס (250) חלב חמים*60 גר' חמאה2 כפות סוכר4 כוסות קמח (560 גר') 2 כפיות מלחחמאה מומסת למריחה. ...... Directions:
ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים חמימים וכפית סוכר בקערה קטנה, מניחים לתסיסה של 5 דקות. מחממים את החמאה והחלב בסיר קטן עד להמסת החמאה, מסירים מהאש ומניחים לצינון. מנפים א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר