Pesto
תפריט
א', 20 ינו 2019, 10:01
110412 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם פלפלים קלויים

מקמח מלא וקמח לבן    

מאת: מוזית ::: צפיות: 3828   

לחם פלפלים קלויים
10 מנות
שעתיים ויותר
ציון גולשים: 8
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • כוס וחצי קמח מלא כהה
  • כוס וחצי קמח לבן
  • 1 כף שמרים (שמרית) מומסים בכוס מים פושרים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • כף סוכר חום (אם אין, לבן)
  • כפית מלח ומעט פלפל שחור
  • כפית אורגנו
  • 2 שיני שום כתושות
  • ביצה אחת
  • 2-3 פלפל גמבה אדום חתוך לרצועות דקות
גודל/סוג תבנית: ליחידת לחם אחת
דרך הכנה
  1. את רצועות הפלפל לשים עם מעט מאוד שמן ומלח גס בנייר כסף ולעטוף. להניח בתבנית ולשים בתנור למשך כ-20 דק' על חום של 180 מע'.
  2. בינתיים, להכניס לקערה את שאר המרכיבים ולערבב. להוסיף מים פושרים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל מרקם של בצק רך. ללוש במשך מס' דקות ולאחר מכן להעביר להתפחה (עם מטלית לחה מעל הכלי) למשך 45 דקות.
  3. לאחר ההתפחה הראשונה, להוסיף את הפלפל שהספיק כבר להתקרר אל תוך הבצק וללוש מספר דקות נוספות. להניח להתפחה שניה של עוד 45 דקות.
  4. לחמם תנור ל-170 מע'. לאפות את הלחם על משטח משומן מעט במשך כ-45 דקות.
  5. יש לבדוק אם הלחם עדיין עיסתי במרכז ע"י הכנסת סכין באמצע. אם עדיין רך, לכסות את הלחם בנייר כסף (שלא יישרף) ולהמשיך לאפות עד שהאמצע מתמצק (זה תלוי בתנור).
  6. לתת ללחם להצטנן מעט לפני שטורפים אותו.
חום תנור: 170 מע'
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
למי שאוהב לחם בירה: יש לוותר על השמרים ובמקומם להוסיף חצי ליטר בירה לבנה/שחורה. אין צורך בהתפחה במקרה...»»
2
היי ננה, שמחה שאהבת.
לגבי כמות הפלפלים-זה מה שנותן ללחם את הטעם המיוחד שלו בעיניי.
תודה על ההערות.
1
ציון 8
הלחם יצא מצוין, כמה הערות. חצי מכמות השמרים הרשומה הספיקה, קשה מאוד להכניס את כל כמות הפלפלים בלישה לבצק...»»
לחם פלפלים קלויים By , 2009-06-13T16:01:51+03:00 לחם פלפלים קלויים מקמח מלא וקמח לבן Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 10 Tags: none Ingredients: - כוס וחצי קמח מלא כהה כוס וחצי קמח לבן 1 כף שמרים (שמרית) מומסים בכוס מים פושרים 1/3 כוס שמן זית כף סוכר חום (אם אין, לבן) ... Instructions: את רצועות הפלפל לשים עם מעט מאוד שמן ומלח גס בנייר כסף ולעטוף. להניח בתבנית ולשים בתנור למשך כ-20 דק' על חום של 180 מע'. בינתיים, להכניס לקערה את שאר המרכיבים ולערבב. להוס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר