Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 10:41
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות בצל

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11601   

לחמניות בצל
20 מנות
אפיה
עתיר קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
 
מרכיבים
1/2 1 כוסות מים פושרים
1/2 1 כפות שמרים יבשים
1כפות מלח
2 כפות סוכר
4 כוסות קמח לבן (בערך)
1 כף אבקת מאלט*(לא חובה)
2 כפות שמן תירס
ממרח בצל - בהמשך
*להשיג בחנויות לצרכי אפיה
דרך הכנה
  1. להמיס בקערה את השמרים והמים. להוסיף לקערה 1/2 1 כוסות קמח ואבקת במאלט אם משתמשים ולערבב היטב ולהניח להתפחה כ 30-40 דקות.
  2. להוסיף את המלח והסוכר לתערובת. להוסיף 1/2 2 כוסות הקמח והשמן וללוש לבצק קשה מעט וגמיש.
  3. ליצור מהבצק כדור ולהניח בקערה משומנת קלות להתפחה של כשעה, לתפוח על הבצק פעם אחת במשך ההתפחה.
  4. להחזיר את הבצק לנפח המקורי, לחלק את הבצק לכדורים במשקל 90 גר' או לכדורים בקוטר 5 ס"מ, לעצב כדור חלק מכל חלק, לשטח את הכדור ולהניח למנוחה של 5 דקות, ליצור שקע במרכז הכדור, לעומק הכדור אבל לא לחורר, למתוח את השוליים ליצירת מעין טבעת בקוטר 10 ס"מ כאשר במרכז יש מעין תחתית, להניח על נייר אפיה בתבנית להתפחה עד להכפלת הנפח.
  5. מניחים כף ממרח בצל במרכז ומשטחים מעט, מורחים את שולי המאפה בביצה טרופה ומכניסים לאפיה לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה עד להשחמה יפה.

    לממרח בצל:
    4 בצלים גדולים קצוצים
    1/2 כוס שמן זית או שמן טוב אחר
    1 כפית דבש
    מכניסים את הבצל למעבד מזון ומעבדים למחית גסה, מוסיפים את הדבש מטגנים את הבצל עד להשחמה בבחישה מדי פעם, מוציאים ומעבירים לכלי מכוסה עד לשימוש.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
ראובן מ. (עורך)
רשום המפורש לא?!
7
אפשר להשתמש בשמן רגיל?
5
עד היום עוד לא הבנתי איך עושים שיהיה לחמניה עם בצל מעליה ולא ישרף והאם מורחים מים או ביצה כדי שידבק?? תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא צריך מתכון ללחם שום אפוי, פשוט מטגנים שום כתוש(2 כפיות ל-1 קג' קמח או לפי הטעם) במעט שמן, ממש מספר...»»
1
ברנדי (במטבח)
שלום, אבי.
האם יש לך מתכון ללחם שום שמוכרים בחנויות?

לחמניות בצל

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 20 Ingredients: 1/2 1 כוסות מים פושרים 1/2 1 כפות שמרים יבשים1כפות מלח2 כפות סוכר4 כוסות קמח לבן (בערך)1 כף אבקת מאלט*(לא חובה)2 כפות שמן תירסממרח בצל - בהמשך *להשיג בחנויות לצרכי אפיה...... Directions:
להמיס בקערה את השמרים והמים. להוסיף לקערה 1/2 1 כוסות קמח ואבקת במאלט אם משתמשים ולערבב היטב ולהניח להתפחה כ 30-40 דקות. להוסיף את המלח והסוכר לתערובת. להוסיף 1/2 2 כוסות הקמח והש...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
  • עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
  • בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
  • קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
  • חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
  • תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
  • מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
  • עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.