Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 16:04
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם גרוזיני Shotis

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13179   

* צילום בידי: Georgi1
לחם גרוזיני Shotis
8 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
2 כפות שמרים יבשים 
3 כוסות מים חמימים
1 כוס קמח מלא
1/3 5 כוסות קמח לבן
4 כפות שמן
1 כף מלח
דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס מים חמימים ומניחים לתסיסה של 5 דקות.
  2. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת המים, מוסיפים את הקמח המלא ו-2 כוסות קמח לבן ומתחילים לערבב עד לקבלת בצק אחיד ודליל, מכסים בניילון צמיד ומניחים לתפיחה של שעה.
  3. מוסיפים לבצק את יתרת הקמח, השמן והמלח ומערבבים לבצק חלק ואחיד, מעבירים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק רך, מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומכסים בניילון צמיד, מניחים לתפיחה של שעתיים או ללילה.
  4. מחממים את התנור לחום גבוה, מניחים אבן אפיה או תבנית תנור הפוכה מקומת מעט.
    מחזירים את הבצק לנפחו המקורי.
  5. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומכדררים כל חלק לכדור, מניחים בצד מכוסה למנוחה של 10 דקות לפחות, עובדים עם כדור אחד בכל פעם.
  6. משטחים את הכדור לעיגול עם כף היד, מותחים משני צידי העיגול לקבלת צורה אובלית, יוצרים שקעים בבצק עם האצבעות ומניחים בצד על משטח מקומח, ממשיכים את אותו תהליך עם שאר הכדורים.
  7. כשהתנור חם, מרימים כל יחידה בעזרת קרטון עבה ומחליקים על התבנית/אבן בתנור, אופים עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
האם אפשר רק עם קמח לבן וכמה?
10
ראובן מ. (עורך)
כוס קמח זה בערך 140 גרם
9
כמה כוסות זה קילו קמח?
8
מתכון טוב
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין צורך, הטבילה במים או מריחה עם מים לצורך קבלת "כאילו" קרום קשה, הוא יתרכך בכל מקרה כשהלחם יתקרר.
6
אבי שלום שמעתי פעם שטובלים את הבצק במים לפני האפיה-ידוע לך משהו בנידון?
4
למה הכוונה תבנית תנור הפוכה מקומחת מעט.
וכיצד מחזירים את הבצק לנפחו המקורי?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
50 גר' שמרים טריים או שקית "שימרית".
2
לילה טוב לכולם!שאלה קטנה האם אפשר עם שמרים רגילים וכמה?
1
ציון 10
יצא מעולה!!!!!
המשפחה והחברים אהבו מאוד....
אין מתכון שאני מכינה מהאתר שאינו יוצא מוצלח.
תודה, תודה, תודה.

לחם גרוזיני Shotis

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 2 כפות שמרים יבשים  3 כוסות מים חמימים 1 כוס קמח מלא 1/3 5 כוסות קמח לבן 4 כפות שמן 1 כף מלח...... Directions:
ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס מים חמימים ומניחים לתסיסה של 5 דקות. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת המים, מוסיפים את הקמח המלא ו-2 כוסות קמח לבן ומתחילים לערבב עד לקבלת בצק אח...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר