Pesto
תפריט
ב', 19 נוב 2018, 01:52
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם סודה אירי

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9272   

* תמונה להמחשה - O'Dea at WikiCommons
לחם סודה אירי
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • 4 כוסות קמח מלא
  • 4 כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתיה
  • 3 כוסות ריויון
דרך הכנה
  1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, יוצרים גומה ויוצקים 1/2 2 כוסות ריויון, מערבבים עד לקבלת בצק חלק, מוסיפים מהריויון לפי הצורך, מוציאים למשטח מקומח ולשים כ-5 דקות, מחלקים את הבצק לשניים ומעצבים כל חלק לכיכר עגולה ומניחים בתבנית על נייר אפיה, יוצרים מספר חתכים בעומק 3 ס"מ על פני הכיכר בעזרת סכין חדה.
  2.  
  3. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם לחום גבוה ומורידים לחום בינוני להמשך אפיה של בערך 25 דקות עד להשחמת הלחם ונשמע צליל עמום בהקשה עליו.
  4.  
  5. מוציאים ומצננים על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
האם ניתן להוסיף למתכון בגרסא עם החומץ ומים שמן זית?
12
לחם מעולה וקליל להכנה, הוא גם מאוד אוהב תוספות, עגבניות מיושות זיתים עשבי תיבול... מה שבא... מה שאני...»»
11
אבי, ממש ממש תודה!
אפיתי את הלחם עם מים וחומץ, כפי שכתבת. הריח - מסחרר, הטעם - נפלא, המרקם - לא...»»
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראשית ניתן להחליף ביוגורט מכל סוג.

שנית, מטרת הוספת הריויון היא בתוספת חומציות להפעלת הסודה...»»
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כשמאכילים את השאור הוא צריך להסתגל לסוג ההאכלה, מחליפים בתחילה במחצית הכמות בקמח מלא ומחצית קמח לבן,...»»
7
בוקר טוב וחג שמח!
תודה רבה על התשובה המהירה.
כפי שהבנתי מחצית מכמות ההאכלה, ז"א חצי כוס,...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מתפיחה ומעניקה גוון כהה.
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, להאכיל את השאור בתחילה במחצית הכמות קמח מלא ולהגדיל את הכמות בהדרגה.
4
בוקר טוב
שאלה: האם אפשר להפוך שאור מקמח לבן לשאור מקמח מלא, בהדרגה, באיזה מינון וכו'?
תודה מראש
3
מה סודה לשתיה עושה לבצק
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר ליצור לחמניות עגולות, לשים לב ולקצר את זמן האפיה.
1
האם אפשר ליצור לחמניות במקום?
לחם סודה אירי By , 2005-03-28T21:22:00+02:00 לחם סודה אירי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 4 כוסות קמח מלא 4 כוסות קמח לבן 2 כפיות מלח 2 כפיות אבקת סודה לשתיה 3 כוסות ריויון ... Instructions: מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, יוצרים גומה ויוצקים 1/2 2 כוסות ריויון, מערבבים עד לקבלת בצק חלק, מוסיפים מהריויון לפי הצורך, מוציאים למשטח מקומח ולשים כ-5 דקות, מחלקים את הבצק לשני...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר