Pesto
תפריט
ה', 23 פבר 2017, 06:55
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות עם קרום פריך

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9393   

* המחשה: By MarkTraceur, via Wikimedia Commons
לחמניות עם קרום פריך
18 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

1 כף שמרים יבשים
1/4 כפית סוכר
1/2 1 כוסות מים חמימים
1 כפית שמן זית או שמן רגיל
2 כפיות מלח
1/2 3- 4 כוסות קמח

דרך הכנה
  1. ממיסים את הסוכר ב-1/4 כוס מים ומוסיפים את השמרים, מערבבים עד להמסת השמרים ומניחים מכוסה עד לתפיחת התערובת.
  2. מניחים 1/2 3 כוסות מהקמח בקערה או קערת מיקסר, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים והמים ומתחילים לערבב, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים.
  3. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, אם הבצק דביק מוסיפים לפי הצורך מעט קמח.
  4. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים כ-5 דקות, מניחים בקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. טופחים על הבצק ומחזירים לנפחו המקורי, מחלקים את הבצק ל-18 חלקים.
  6. מגלגלים כל חלק לכדור אובלי במקצת, מניחים בתבנית אפיה על נייר אפיה לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  7. מחממים את התנור לחום גבוה, מבצעים חתך בכיפת הלחמניות בעזרת סכין חדה, מורחים את הלחמניות במים וזורים מעל מעט קמח.
  8. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ובה מספר קוביות קרח ומכניסים את הלחמניות לאפיה של כ-20 דקות עד להשחמה קלה.
  9. מוציאים ומצננים על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
9
ציון 10
עשיתי את הלחמניות הבצק רך ונוח לעבודה יצא טעים
8
ראובן מ. (עורך)
לאחר התפחה אחרונה תמיד. כך גם רואים כמה החתך נפתח עקב התפיחה.
לגבי הציפוי, ממליץ לבצע לפני החיתוך.
7
האם מבצעים את החתך לפני ההכנסה לתנור או לפני התפחה שניה
6
באיזה חום ,כמה מעלות, צריך לאפות את הלחמניות?
5
ציון 10
טעימים ויפים, מתכון מעולה, לדייק באופן ההכנה והתוצאה מדהימה.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קרום קשה ופריך היא תוצאה של הרכב הלחם וצורת האפיה - סוג התנור וחום תנור גבוה, לא בכל מתכון ניתן לקבל...»»
3
מה צריך לעשות ללחם ולחמניות שאופים בבית כדי שקרום הלחם יהיה פריך כמו לחם צרפתי?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן החליף מחצית הכמות ויהיה צורך בתוספת מעטה של מים ולהשתמש בקמח קשה מסוג שטיבל 2.

עם קמח מלא הן לא אותן הלחמניות.
1
ניתן להחליף לקמח מלא?

לחמניות עם קרום פריך

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 18 Ingredients: 1 כף שמרים יבשים 1/4 כפית סוכר 1/2 1 כוסות מים חמימים 1 כפית שמן זית או שמן רגיל 2 כפיות מלח 1/2 3- 4 כוסות קמח...... Directions:
ממיסים את הסוכר ב-1/4 כוס מים ומוסיפים את השמרים, מערבבים עד להמסת השמרים ומניחים מכוסה עד לתפיחת התערובת. מניחים 1/2 3 כוסות מהקמח בקערה או קערת מיקסר, יוצרים גומה ומוסי...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר