Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 04:36
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פיקי

סלט מוצרלה בופאלו ותאנים    

מאת: RONIMOTTI ::: צפיות: 3961   

פיקי
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» סלטים
 
מרכיבים
פיקי- תאנים באיטלקית, היא מנה איטלקית מסורתית, קלה להכנה ומושלמת לחג הביכורים ופתיחת הקיץ
  •  2 כדורי מוצרלה בופאלו
  • חופן עלי בזיליקום יפים מופרדים מהגבעול
  • 3 תאנים בשלות אך לא רכות
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כוס חומץ בלסמי.
  • מלח ים
דרך הכנה
  1. מעבירים את החומץ לסיר קטן ומצמצמים על אש נמוכה מאוד, עד שהופך לסירופ ומניחים להתקרר (מומלץ לעשות זאת עם כמות גדולה יותר של חומץ, לשמור בבקבוק ולהשתמש לפי הצורך) התוצאה היא בלסמי סמיך ומתוק בטעם עז.
  2. קורעים ביד את כדורי המוצרלה ומניחים על צלחת שטוחה.
  3. פורסים את התאנים לרבעים ומנחים לצד כל קרע מוצרלה. מפזרים את עלי הבזיליקום השלמים.
  4. מפזרים מלח ים (רצוי אטלנטי) , שמן זית ומעט מן הבלסמי המצומצם ומגישים
הערות
הידעתם?
  • ב 'שיר השירים' התורה נמשלה לדבש וחלב.
  •   חלב בגימטרייה= 40 : זכר ל40 הימים והלילות ששהה משה על הר סיני.
  • רוב החוקרים מסכימים כי הגבינה נוצרה לראשונה במזרח התיכון. ארכיאולוגים גילו שגבינה מחלב פרות או עיזים נעשתה כבר לפני 6000 שנה.
  • בתנ"ך מוזכרת הגבינה לראשונה, כאשר שלח ישי את בנו דוד למערכה מול גולית, ונתן ביד בנו עשרה חריצי גבינה לתת אותם לשר האלף, כדי שיוכל לדרוש בשלום אחיו

פיקי

By Published: סלט מוצרלה בופאלו ותאנים מאת RONIMOTTI 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: פיקי- תאנים באיטלקית, היא מנה איטלקית מסורתית, קלה להכנה ומושלמת לחג הביכורים ופתיחת הקיץ  2 כדורי מוצרלה בופאלו חופן ע...... Directions:
מעבירים את החומץ לסיר קטן ומצמצמים על אש נמוכה מאוד, עד שהופך לסירופ ומניחים להתקרר (מומלץ לעשות זאת עם כמות גדולה יותר של חומץ, לשמור בבקבוק ולהשתמש לפי הצורך) התוצאה היא בלסמי סמיך ומ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר