Pesto
תפריט
ו', 31 מרץ 2017, 03:37
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פוקצ'ה ממולאת

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10424   

פוקצ'ה ממולאת
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
 
מרכיבים
2 כפות שמרים יבשים(או 50 גר' טריים)
1/2 2 כוסות מים  (600 מ"ל)
1 קג' קמח מנופה
3 כפיות מלח
1/4 כוס שמן זית
מלח גס לזרייה
דרך הכנה
  1. ממיסים בקערה קטנה את השמרים ב- 1 כוס מים(מכמות המים הכללית), מניחים לתסיסה של 5 דקות.
  2. מנפים את הקמח לקערה או לקערת המיקסר, יוצרים גומה, יוצקים את תערובת השמרים המותססת ויתרת המים לגומה ומתחילים לערבב, כשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן והמלח, מערבבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  3. מוציאים למשטח מקומח ולשים את הבצק כ- 5 דקות או לשים בקערת המיקסר, אוספים את הבצק ויוצרים כדור, מניחים בקערה משומנת קלות ומורחים מעט שמן מעל, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  4. טופחים קלות על הבצק להחזירו לנפח המקורי ומוציאים למשטח העבודה המקומח, מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים, מכדררים קלות כל חלק ומכסים במגבת, מניחים למנוחה של 10 דקות.
  5. מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 25 ס"מ, מניחים ומפזרים מלית על 2 עיגולים עד למרחק 3 ס"מ מהיקף העיגול, מניחים על כל עיגול עם מילוי עיגול ריק, מהדקים את הקצוות היטב, מניחים על נייר אפיה ומכסים במגבת, משאירים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. בעזרת אצבעות משומנות יוצרים שקעים על פני הבצק, מורחים במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס מעל.
  7. מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לכ- 30 דקות או עד להשחמה יפה של פני הבצק, מוציאים ומצננים מעט על רשת, מגישים חם.

    למלית:
    200 גר' גבינת מוצרלה פרוסה
    200 גר' גבינת רוקפור או גבינה בולגרית

    לגיוון:
    ניתן להוסיף כל מלית אחרת בשילוב גבינה כמו פלפלים קלויים פרוסים, עגבניות מיובשות קצוצות, עלי בזילקום קצוצים, זיתים מגלענים פרוסים, טונה, אנשובי וכו'.

    ניתן גם להחליף את גבינת המוצרלה בגבינה צהובה לפי הטעם.

    ניתן להקפיא לאחר אפיה -במקרה זה רצוי לאפות עד להזהבה ולסיים אפיה לאחר הפשרה מהקפאה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
3
אני מכינה את הפוקצ'ה במילוי בשר טחון וטחינה גולמית יוצא מטריף... בסגנון של לחמא עג'ון
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט.
1
נתקבלו שתי פוקצ'ות בשתי תבניות, האם אפשר לאפות בטורבו?

פוקצ'ה ממולאת

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 2 כפות שמרים יבשים(או 50 גר' טריים) 1/2 2 כוסות מים  (600 מ"ל) 1 קג' קמח מנופה3 כפיות מלח1/4 כוס שמן זיתמלח גס לזרייה ...... Directions:
ממיסים בקערה קטנה את השמרים ב- 1 כוס מים(מכמות המים הכללית), מניחים לתסיסה של 5 דקות.מנפים את הקמח לקערה או לקערת המיקסר, יוצרים גומה, יוצקים את תערובת השמרים המותססת ויתרת המים לגומה...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר