Pesto
תפריט
ש', 20 אוק 2018, 04:06
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קציצות דגים מדהימות

   

מאת: סביון ::: צפיות: 5777   

קציצות דגים מדהימות
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 קג' נסיכת הנילוס
  • 2 פרוסות עבות של חלה שרויה במים וסחוטה
  • 2 בצלים
  • 1 בטטה קטנה אם אין אז גזר גדול
  • 2 תפוחי  אדמה קטנים
  • 8 שיני שום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית גריל עוף
  • 1/2 כפית תבלין קציצות
  • 1/2 כפית כרכום
  • כפית גדושה אבקת מרק עוף
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 4 ביצים
  • פרורי לחם או קמח מצה כמה שנכנס
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

רוטב:

  • 1/2 חב' כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפות פפריקה בשמן
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 5 שיני שום כתוש
גודל/סוג תבנית: אפיה
דרך הכנה
  1. טוחנת במטחנה את הדג עם כל שאר המרכיבים
  2. מוסיפה תיבול, ביצים ופרורי לחם
  3. מניחה במקרר שעה
  4. יוצרת קציצות שמנמנות ומטגנת טיגון קל ולא שחום
  5. מערבבת את כל חומרי הרוטב בקערה
  6. טובלת כל קציצה ברוטב ושמה בתבנית אפיה
  7. שופכת מעל את כל שאר הרוטב
  8. אופה 30 דקות בחום 200 מעלות
חום תנור: 200 מעלות
הערות

מהמתכון הזה יוצאים הרבה קציצות. אני מקפיאה חלק מהקציצות לאחר שטיגנתי אותם טיגון קל ומוציאה כל פעם כמה קציצות שאני צריכה, לפעמים  בצד ליד נסיכת הנילוס למשל. מכינה את הרוטב (בהתאם לכמות הקציצות) ואופה.(גם א הדג אני מטבלת באותו תיבול).

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
אתר מהמם, נעים מאוד להכנס לאתר.
2
ניתן לאפות את כל הכמות ולחלק למנות
1
האם ניתן לאפות את הקציצות במקום הטיגון הראשוני?
קציצות דגים מדהימות By , 2009-04-28T18:55:52+03:00 קציצות דגים מדהימות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 1 קג' נסיכת הנילוס 2 פרוסות עבות של חלה שרויה במים וסחוטה 2 בצלים 1 בטטה קטנה אם אין אז גזר גדול 2 תפוחי  אדמה קטנים... Instructions: טוחנת במטחנה את הדג עם כל שאר המרכיבים מוסיפה תיבול, ביצים ופרורי לחם מניחה במקרר שעה יוצרת קציצות שמנמנות ומטגנת טיגון קל ולא שחום ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר