Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 02:59
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק אפונה ירוקה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 15724   

מרק אפונה ירוקה
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
 
מרכיבים
100 גר' חמאה
1 בצל גדול
2 כפות קמח
1/2 כפית קארי(לבחירה)
1/2 כפית פלפל לבן
5 כוסות מרק עוף או ירקות
1/2 3 כוסות אפונה ירוקה מקפואה
1/2 כפית טימין יבש
2 כפיות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
מלח
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
דרך הכנה
  1. בסיר מרק ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל רק עד שיתרכך אך לא יזהיב. מוסיפים את הקמח ומערבבים כ-3 דקות, עד שהוא נספג בשמן ונוצרת רביכה.
  2. מתבלים בקארי ובפלפל לבן. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה תוך בחישה וערבוב עם הרכיכה.
  3. מוסיפים את האפונה והסוכר ומבשלים ער שהמרק רותח ועוד כ-10 דקות עד שהאפונה מתרככת.
  4. מרסקים את האפונה והבצל במעבד מזון או במכשיר ידני, שמפעילים בתוך הסיר עד שהאפונה נעשית מחיתית. כדי לקבל מרק חלק מסננים אותו דרך מסננת, מוסיפים למרק חצי מיכל שמנת ואת כוס החלב.
  5. מתבלים במלח לפי הטעם ומחממים בעדינות רק עד שהוא מתחיל לרתוח.
  6. מקציפים את שארית השמנת עד שנוצרת קצפת. מתבלים אותה בקליפת לימון.
  7. מחלקים את המרק החם לצלחות ומקשטים בתלולית קצפת את המרכז של כל צלחת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
אני רוצה להכין את מרק האפונה לארוחה בשרית.
האם קיימת אפשרות להכין ללא המוצרים החלביים המצויינים במתכון?

מרק אפונה ירוקה

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 100 גר' חמאה1 בצל גדול2 כפות קמח1/2 כפית קארי(לבחירה)1/2 כפית פלפל לבן5 כוסות מרק עוף או ירקות1/2 3 כוסות אפונה ירוקה מקפואה1/2 כפית טימין יבש2 כפיות סו...... Directions:
בסיר מרק ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל רק עד שיתרכך אך לא יזהיב. מוסיפים את הקמח ומערבבים כ-3 דקות, עד שהוא נספג בשמן ונוצרת רביכה.מתבלים בקארי ובפלפל לבן. מוסיפים את המרק ומביאים ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר