בלינצ'ס מצות ובשר
מתכון של סבתא שלי
10 מנות
טיגון
עתיר קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9.5
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 צרור כוסברה קצוץ דק - ניתן להחליף בפטרוזילה
- 1/2 כוס צנוברים קלויים
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- 1/2 כפית שטוחה כמון טחון
- 2 כפות רסק עגבניות.
- 10 מצות ומגבת
- 2 ביצים טרופות
- שמן לטיגון
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס - לא חובה
דרך הכנה
- מרטיבים את המצות היטב תחת מים זורמים, עוטפים במגבת ומניחים בצד לרבע שעה. מרטיבים עוד פעם אחת אחרי 7 דקות.
- לאחר שהמצות התרככו, חותכים אותן לחצי לאורך הפסים.
- מחממים במחבת את 3 כפות השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב עם כף מעץ למניעת היווצרות גושים.
- מבשלים עד שהבשר משנה את צבעו ומורידים מהאש.
- מוסיפים לבשר את הכוסברה, רסק העגבניות, הצנוברים ואת כל התבלינים ומערבבים היטב. מניחים בצד לקירור קל.
- לוקחים חצי מצה, שמים בקצה אחד לרוחב המצה כף טובה או קצת יותר מהבשר ומגלגלים הדוק לבלינצ'ס.
- מגלגלים כך את כל המצות לבלינצ'סים.
- מחממים שמן במחבת עמוקה, טובלים כל בלינצ'ס בביצה טרופה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה טובה של הבלינצ'ס.
- מגישים מיד שזה חם.
- ניתן לעשות לזה רוטב עגבניות או רוטב פטריות.
הערות
כעיקרון, ניתן למלא בכל מה שרוצים. יוצא נהדר שילוב של גבינת פטה, קשקבל וגבינת שמנת עם עירית ופלפל שחור. תהליך ההכנה זהה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 9
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -
- עוגת תמרים משגעת [לימור עמר] -
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.