כבדי עוף ביין אדום, צנוברים ופטריות
מנה קלאסית המוגשת על פירה תפוחי אדמה

5 מנות
בישול
עתיר חלבון

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1/2 ק"ג כבדי עוף מנוקים מכלי דם ושומן
- 1 בצל חתוך לחצי וכל חצי לרצועות
- 2 שיני שום חתוכות לפרוסות
- 1 סלסלת פטריות יער חתוכות לחצאים
- 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית שטוחה כמון
- 1/2 כפית תבלין גריל עוף
- 1/2 כוס צנוברים קלויים
- 1/2 כוס יין אדום קברנה סוביניון או שיראז
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה לקישוט
- 1/4 כוס שמן זית מובחר
דרך הכנה
- במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית ומאדים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום והפטריות, מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות.
- מוסיפים את כבדי העוף ואת כל התבלינים ומבשלים עד שהכבדים משנים את צבעם כ-7-10 דקות.
- מוסיפים את היין, מערבבים היטב עם כף מעץ בכדי לא לשבור את הכבדים ומבשלים כ-5 דקות לאידוי האלכוהול.
- סוגרים את האש, מפזרים מעל את הצנוברים ועלי הפטרוזיליה ומגישים על מצע פירה תפוחי אדמה.
הערות
אני בדרך כלל מגיש זאת בצלחת מרק כמו חומוס: פירה מסביב ובאמצע מנה יפה של כבדים.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- נזיד עדשים [אבי מ.] - כמנה או תוספת למנה עיקרית
- פיצת בשר תורכית [אבי מ.] - פיצה נהדרת עם בשר טחון מתובל.
- אוסובוקו ביין אדום [tommf] - בקשו מהקצב לחתוך חתיכות במשקל 350-400 גרם כל אחת
- פילה סלמון בתנור [גן ירק] - מעדן בריא בקלי קלות
- סלט פסטה יווני [אבי מ.] -
- פטוצ'יני ברוטב פטריות בשמנת מוקרם [מירי 1] - איטריות ברוטב פטריות
- עוף ביין מרסלה [אבי מ.] -