Pesto
תפריט
ה', 30 מרץ 2017, 01:56
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מנסף- כבש מבושל עם אורז ובשר טחון

מעדן לטורפי העל שבינינו האוהבים בשר ועוד בשר.    

מאת: tommf ::: צפיות: 11998   

מנסף- כבש מבושל עם אורז ובשר טחון
7 מנות
בישול
עתיר חלבון
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 2 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות לא קטנות
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון - לא רזה
  • 2 כוסות אורז פרסי
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי קטן מנוקה מגרעינים וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות טובות כרכום
  • 1 גזר גדול חתוך לפרוסות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לחצאים
  • 1 פלפל ירוק גדול חתוך לקוביות לא קטנות
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
דרך הכנה
  1. בסיר גדול מחממים 1/2 כוס שמן זית ומוסיפים את קוביות הכבש. מבשלים עד שהבשר משנה צבעו לחלוטין.
  2. מוסיפים מים חמים עד מעט מעל לגובה הבשר ומרתיחים.
  3. מסירים את הקצף שנוצר, מוסיפים את ההל, הכרכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומבשלים על אש בינונית קטנה עם חצי מכסה כשעתיים וחצי, עד שהבשר מתרכך.
  4. מסננים את נוזלי הבישול ושומרים אותם.
  5. בסיר נפרד מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה קלה.
  6. מוסיפים את השום, הגזר, הפטריות, הפלפל הירוק והצ'ילי וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
  7. מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב עם כף מעץ ומועכים את הגושים שנוצרים.
  8. מוסיפים את הכמון, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מוכן.
  9. בסיר נפרד מבשלים את האורז עם 4 כוסות ממי בישול הבשר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ו-1 כפית שטוחה כרכום עד שמוכן.
  10. צורת הגשה: על מגש גדול מפזרים את האורז, מעליו את הבשר הטחון, מעליו את בשר הכבש והרוטב. מעל הכל מפזרים בצל ירוק קצוץ, כוסברה טרייה קצוצה דק וצנוברים ומגישים.
בתאבון!
הערות

מנסף- כבש מבושל עם אורז ובשר טחון

By Published: מעדן לטורפי העל שבינינו האוהבים בשר ועוד בשר. מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 7 Ingredients: 2 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות לא קטנות 1/2 ק"ג בשר בקר טחון - לא רזה 2 כוסות אורז פרסי 1 בצל גדול קצוץ דק 2 שיני שום כתושות...... Directions:
בסיר גדול מחממים 1/2 כוס שמן זית ומוסיפים את קוביות הכבש. מבשלים עד שהבשר משנה צבעו לחלוטין. מוסיפים מים חמים עד מעט מעל לגובה הבשר ומרתיחים. מסירים את הקצף ש...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר