Pesto
תפריט
ש', 15 דצמ 2018, 17:04
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חזה עוף ברוטב עגבניות שעועית ירוקה ופטריות

כמה קל להכנה, כמה טעים    

מאת: tommf ::: צפיות: 8204   

חזה עוף ברוטב עגבניות שעועית ירוקה ופטריות
10 מנות
בישול
דל כולסטרול
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 3 חזה עוף שלמים חתוכים לחצי לאורך וכל חצי לחצי
  • 400 גרם שעועית ירוקה טרייה
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות עבות
  • 1 בצל בינוני חתוך לחצי וכל חצי לרצועות
  • 1 גזר בינוני חתוך לפרוסות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לחצי וכל חצי לפרוסות
  • 5 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 1 קופסא בינונית רסק עגבניות
  • 1 פלפל צ'ילי קטן מנוקה מגרעינים וחתוך לפרוסות - לא חובה.
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית שטוחה אורגנו יבש
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 4 עלי דפנה
  • שמן זית מובחר
דרך הכנה
  1. מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את השום, הפטריות, הפלפל הירוק, הגזר, השעועית והפלפל החריף (לא חובה), מערבבים ומאדים כ-10 דקות. מערבבים מדי כמה דקות.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות, את כל שאר התבלינים והמים, מערבבים היטב ומבשלים ביחד כ-5 דקות. אם הרוטב חמוץ מדי בגלל רסק העגבניות, ניתן להוסיף עוד קצת סוכר.
  4. הרוטב צריך להיות לא סמיך ולא דליל. יש להוסיף מים עם סמיך מדי.
  5. מוסיפים את העוף. העוף צריך להיות שקוע ברוטב.
  6. מרתיחים, מורידים האש לבינונית-קטנה ומבשלים כשעה , עד שהעוף מוכן.
  7. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
הערות
מעולה להגשה עם סלט גדול או עם אורז לבן.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
tommf (מקצוענ/ית)
עניין של טעם-לבריאות. שמח שאהבת.
1
היה יותר טעים בלי רסק עגבניות, אלא עם רוטב סויה
חזה עוף ברוטב עגבניות שעועית ירוקה ופטריות By , 2009-01-23T19:59:57+02:00 חזה עוף ברוטב עגבניות שעועית ירוקה ופטריות כמה קל להכנה, כמה טעים Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 3 חזה עוף שלמים חתוכים לחצי לאורך וכל חצי לחצי 400 גרם שעועית ירוקה טרייה 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות עבות 1 בצל בינוני חתוך לחצי וכל ... Instructions: מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הפטריות, הפלפל הירוק, הגזר, השעועית והפלפל החריף (לא חובה), מערבבים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר