Pesto
תפריט
ד', 17 אוק 2018, 13:46
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק עדשים ותרד ליום חורף קר

קל מאוד להכנה והוא נהדר כמנה בפני עצמה עם קוסקוס.    

מאת: tommf ::: צפיות: 8619   

מרק עדשים ותרד ליום חורף קר
5 מנות
בישול
דל שומן
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 1 פלפל חריף קטן מנוקה מגרעינים וחתוך לפרוסות
  • 2 כוסות עדשים ירוקים
  • 2 כוסות עלי תרד טריים קצוצים גס
  • 1 גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 2 ליטר מים רותחים
  • 1.5 כפות אבקת מרק עוף
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 5 כפות שמן זית מובחר
  • צרור קטן כוסברה קצוץ דק - לא חובה
דרך הכנה
  1. משרים את העדשים במים פושרים למשך שעתיים.
  2. בסיר מרק מחממים את השמן ומאדים את הבצל עד להזבה קלה.
  3. מוסיפים את השום, קוביות הגזר והפלפל החריף וממשיכים לאדות, עד שהשום מזהיב מעט.
  4. מסננים את העדשים ומוסיפים אותם לסיר.
  5. מוסיפים את התרד ומערבבים הכל היטב.
  6. מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט הכוסברה, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי עד שעתיים. 
  7. יש לערבב היטב מדי כמה דקות אחרת התחתית יכולה להישרף.
  8. העדשים סופגים המון מים, לכן אם המרק נהיה סמיך יש להוסיף מים.
  9. לאחר הבישול הארוך, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים היטב ומגישים מיד.
הערות
ניתן להוסיף קוביות נקניק סלמי יבש ומעושן לטעם נפלא.
ניתן להכין עם עדשים אדומים - אותה כמות.
אני בדרך כלל מגיש זאת בקערית מרק עם כמה כפות קוסקוס ועליהן המרק. זו ארוחה שלימה בקערית אחת.
ללא הקוסקוס זו ארוחה בריאה מאוד ודלת קלוריות.
העדשים עשירים מאוד בחלבונים והמרק טוב מאוד לשומרי דיאטה או למתאמנים בחדר כושר.
יש מי ששם לימון מעל - שווה בדיקה.
מרק עדשים ותרד ליום חורף קר By , 2009-01-04T02:44:58+02:00 מרק עדשים ותרד ליום חורף קר קל מאוד להכנה והוא נהדר כמנה בפני עצמה עם קוסקוס. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 1 בצל גדול קצוץ דק 4 שיני שום חתוכות לפרוסות 1 פלפל חריף קטן מנוקה מגרעינים וחתוך לפרוסות 2 כוסות עדשים ירוקים 2 כוסות עלי תרד טרי... Instructions: משרים את העדשים במים פושרים למשך שעתיים. בסיר מרק מחממים את השמן ומאדים את הבצל עד להזבה קלה. מוסיפים את השום, קוביות הגזר והפלפל החריף וממשיכים לאדות, עד שהש...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר