Pesto
תפריט
ג', 13 נוב 2018, 05:45
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגיות נוטלה וקוקוס

כמה פשוט לעשייה כמה טעים לאכילה    

מאת: tommf ::: צפיות: 8962   

עוגיות נוטלה וקוקוס
אפיה
בריאות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 חבילת חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר
  • 1 חבילה קמח תופח (כ- 2.5 כוסות)
  • 1 שמנת חמוצה
  • או לבצק פחות כבד  1 כוס מיץ תפוזים טבעי.
  • נוטלה
  • 2 כוסות קוקוס טחון
  • 2 כוסות אגוזים מסוכרים
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום לציפוי
  • אבקת סוכר - לא חובה
דרך הכנה
  1. מכניסים את הקוקוס והאגוזים המסוכרים למעבד מזון וטוחנים.
  2. מערבבים בקערת עבודה את הקמח, החמאה והשמנת החמוצה לקבלת בצק.
  3. לשים את הבצק היטב כ-5 דקות. אם יבש מדי, ניתן להוסיף מעט חלב, ואם רטוב מדי מעט קמח.
  4. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה במקרר.
  5. מרדדים על משטח מקומח קלות כדור בצק לעלה בעובי 1 ס"מ.
  6. מורחים על העלה שכבת נוטלה. 
  7. מפזרים שכבת קוקוס ואגוזים.
  8. מגלגלים את העלה הדוק לרולדה, ומכניסים לתבנית אפייה עם נייר אפיה.
  9. יוצרים רולדות משני כדורי הבצק האחרים ושמים עם רווח ליד הרולדה הראשונה.
  10. מצפים כל רולדה היטב בביצה טרופה ובשומשום.
  11. עם סכין חדה יוצרים חתכים בחלק העליון במרווחים של 2 אצבעות.
  12. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ואופים את הרולדות כחצי שעה עד 40 דקות עד להזהבת הביצה.
  13. מוציאים מהתנור ומקררים.
  14. חותכים את הרולדות לעוגיות לפי פסי החיתוך, מצפים באבקת סוכר ומאחסנים בכלי אטום.
הערות
העוגיות מעולות ולא מספיקות "לשרוד" 3 ימים.
ניתן להחליף את הנוטלה והקוקוס בקונפיטורת פירות וחתיכות פירות מסוכרים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
5
ציון 10
עוגיות מצוינות
4
ציון 10
בס"ד העוגיות מומלצות,מאד טעימות רחל.
3
תודה TOMMF וסליחה שלא שמתי לב להערות.
2
tommf (מקצוענ/ית)
1
1 חבילת חמאה של 100 גרם או 200 גרם.
העוגיות נראות יפות וגם טעימות. ואם לא אוהבים קוקוס מה שמים במקון. תודה מראש.
עוגיות נוטלה וקוקוס By , 2009-01-02T02:45:41+02:00 עוגיות נוטלה וקוקוס כמה פשוט לעשייה כמה טעים לאכילה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 1 חבילת חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר 1 חבילה קמח תופח (כ- 2.5 כוסות) 1 שמנת חמוצה או לבצק פחות כבד  1 כוס מיץ תפוזי... Instructions: מכניסים את הקוקוס והאגוזים המסוכרים למעבד מזון וטוחנים. מערבבים בקערת עבודה את הקמח, החמאה והשמנת החמוצה לקבלת בצק. לשים את הבצק היטב כ-5 דקות. אם יבש מדי, ני...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר