Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 04:36
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פלאפל

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 18534   

* [By yummyporky [CC BY 2.0 via Wikimedia
פלאפל
8 מנות
טיגון עמוק
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 10
[8 מדרגים]
 
מרכיבים
1/2 ק"ג גרגרי חומוס
1 כף סודה לשתיה
1 כוס כוסברה טריה קצוצה
1 בצל בינוני קצוץ
6 שיני שום קצוצות
2 כפיות מלח
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה
דרך הכנה
  1. להשרות את גרגרי החומוס במים ל 24 שעות עם כף סודה לשתיה.
  2. לסנן את גרגרי החומוס מהמים, לטחון במכונת בשר את כל החומרים (ניתן לטחון גם במעבד מזון אבל לא מומלץ), ולערבב לתערובת הומוגנית. להניח לספיגת הטעמים כחצי שעה.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק, יוצרים כדורים במכשיר לכדורי פלאפל ומטגנים עד להשחמה קלה.
  4. באם התערובת מתפרקת מעט בטיגון יש להוסיף מעט קמח לתערובת ולערבב היטב.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
22
ציון 10
הכנתי את המתכון בעבר והוא מצוין! האם הפלאפל יצא טוב גם באפייה?
21
לדעתי כדאי להוסיף לתערובת לחם שרוי
20
ציון 10
יצא מעולה בדיוק לפי ההוראות...
19
ציון 10
avi again, something very very good
thank u
18
תמר החמודה (מקצוענ/ית)
ציון 10
אין לי מושג מה קרה אבל ששמתי את הכדורים בשמן הם התפרקו לגמרי!
אז הוספתי להם ביתה ופרורי לחם ואז יצא טעים!
17
למספר 10- כן . ניתן להקפיא את התערובת . אני מכיר מישהו שמכין תערובות פלאפל ומוכר אותן קפואות לחנויות פלאפל.
16
ציון 10
המתכון נראה מדהים אבל יש לי נסיון קצת בפלאפל
ואני אוסיף לכם טיפ קטן לפני הטיגון אפשר להוסיף חבילת...»»
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
12
ציון 10
אבי שלום, הפלאפל יוצא ממש טעים, אבל לא יוצא לי קריספי כמו בחנות, ומבפנים הקציצה לא אורירית. מה הפתרון?
10
אבי שלום
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את התערובת המוכנה ? ולכמה זמן?
ואם לא כמה זמן ניתן לשמור אותה במקרר?
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מוסיפים מים, הגרגרים כבר תפוחים ממים.
8
האם צריך להוסיף מים בעת טחינת החומרים, ואם כן איזו כמות?
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
רק להשריה, מרככת את גגרי החומוס.
6
אבי שלום,
האם הכף סודה לשתיה,משמשת רק לשם השריית החומוס?
או שבנוסף גם בעת טחינת החומרים עלי להוסיף כף סודה לשתיה?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להגדיל את כמות הפפריקה החריפה לפי הטעם.
4
אני מחפשת מתכון לפלאפל חריף כמו זה שבפלאפל 4 הטעמים האדום.
3
ציון 10
אמא שלי שמה פלפל חריף אחד במקום פלפלת חריפה
יוצא מעולה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
not at all
1
isn't it necesary to cook the humus beans before mixing it with the rest of the ingredients?

פלאפל

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 8 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 1/2 ק"ג גרגרי חומוס 1 כף סודה לשתיה 1 כוס כוסברה טריה קצוצה 1 בצל בינוני קצוץ 6 שיני שום קצוצות 2 כפיות מלח 1 כפית כמון 1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה...... Directions:
להשרות את גרגרי החומוס במים ל 24 שעות עם כף סודה לשתיה. לסנן את גרגרי החומוס מהמים, לטחון במכונת בשר את כל החומרים (ניתן לטחון גם במעבד מזון אבל לא מומלץ), ולערבב לת...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר