Pesto
תפריט
ש', 29 אפר 2017, 16:34
110380 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק פטריות מוקרם

קל להכנה ומאוד טעים    

מאת: tommf ::: צפיות: 12848   

מרק פטריות מוקרם
5 מנות
בישול
בריאות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 2 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון+סלסלת פטריות יער חתוכות לפרוסות.
  • 2 ליטר מרק עוף
  • או 2 ליטר מים רותחים ו1.5 כפות מרק עוף
  • 50 גרם חמאה מלוחה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15%
  • 1/2 כוס יין לבן חצי יבש.
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • צרור קטם עירית קצוצה דק
  • קרוטונים מוכנים
  • בלנדר יד
דרך הכנה
  1. ממיסים את החמאה בסיר מרק ביחד עם שמן הזית על אש בינונית (שהחמאה לא תישרף).
  2. שכל החמאה נמסה מסיפים את הבצל, ומגבירים את האש  לטיגון עד להזהבה קלה של הבצל.
  3. מוסיפים את השום וחצי מכמות הפטריות. מערבבים היטב ומטגנים כ-6-8 דקות עד להזהבה קלה של הפטריות.
  4. מוסיפים את היין, מרתיחים ומבשלים כ-3 דקות על אש גבוהה לאידוי כל האלכוהול.
  5. מוסיפים את מרק העוף (או המים הרותחים+אבקה) ואת התבלינים, מרתיחים ומבשלים עם מכסה כ-20 דקות.
  6. מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים היטב.
  7. מכבים את האש.
  8. בעזרת בלנדר יד מרסקים את המרק עד לקבלת מרק חלק.
  9. מוסיפים את שאר הפטריות ומבשלים עוד כ-3 דקות.
  10. מגישים עם מעט עירית קצוצה וחופן קרוטונים מעל.
הערות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
5
נשמע מאוד משמין!
4
tommf (מקצוענ/ית)
הקטע הוא שניתן למצוא אבקת מרק עוף כשרה פרווה, ואז אין לך בעית כשרות. מאחל חג שמח.
3
מה הקטע של המרק עוף?
זה לא כשר או חלבי או בשרי,
2
tommf (מקצוענ/ית)
תודה רבה רומסיה. מוזמנת לנסות את מרק התירס שלי, ואת שאר המתכונים. מאחל כל טוב. תומר.
1
ציון 10
מאוד טעים!!!

מרק פטריות מוקרם

By Published: קל להכנה ומאוד טעים מאת tommf 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 5 Ingredients: 2 בצלים בינוניים קצוצים דק 2 שיני שום חתוכות לפרוסות 2 סלסלות פטריות שמפניון+סלסלת פטריות יער חתוכות לפרוסות. 2 ליטר מרק עוף ...... Directions:
ממיסים את החמאה בסיר מרק ביחד עם שמן הזית על אש בינונית (שהחמאה לא תישרף). שכל החמאה נמסה מסיפים את הבצל, ומגבירים את האש  לטיגון עד להזהבה קלה...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר