Pesto
תפריט
ו', 31 מרץ 2017, 03:28
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם זיתים

מעולה!!!    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 10788   

לחם זיתים
אפיה
30 דקות עד שעתיים
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 50 ג"ר שמרים יבשים
  • 1/2 כפית סוכר
  • 3/4 כוס מים +3 כפות מים רותחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 1 כוסות זיתים מגטלענים חתוכים לרבעים
  • 1/2 3 כוסות קמח
  • 1/2 1 כפיות מלח
דרך הכנה
  1. בקערת מיקסר לשים מלח בתחתית. מעליו את הקמח ומלמעלה את הסוכר והשמרים. להוסיף את המים וללוש בוו לישה.
  2. אחרי שהמים נספגו להוסיף את השמן וללוש לבצק אחיד.
  3. להתפיח להכפלת הנפח
  4. לדחוס את הבצק באגרוף ולהכניס את הזיתים. ללוש שיתפזרו באופן אחיד. הם יוסיפו נוזלים לבצק ולכן הוא יהיה דביק אך נוסיף עוד מעט קמח.
  5. ליצור 2 כיכרות ולהניח על נייר אפיה בתבנית התנור או בתבנית מקומחת. נשהה להתפחה נוספת כחצי שעה. (לא להתבלבל- אנחנו לא מברישים בביצה)
  6. לאפות בחום בינוני עד גבוה כ-20-30 ד"ק, עד שמזהיב מלמעלה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
18
tommf (מקצוענ/ית)
אורן וראובן. תודה רבה על העצות. אנסה והעלה תגובה בקרוב. שנה טובה לכולנו.
16
ראובן מ. (עורך)
מקמח מלא בלבד המרקם ייצא קשה ודחוס. לרוב מערבבים בין קמח רגיל לקמח מלא או קמחים אחרים. הכמות זהה, וספיחת...»»
15
tommf (מקצוענ/ית)
ציון 10
הלחם מעולה. האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא או חצי חצי מלא ושיפון? אם כן האם יש שינוי בכמויות ובכמויות הנוזלים?
14
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
מדובר בשמרית או בערך 2 כפות שמרים יבשים
12
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
לא צריך להתפיח במקרר. מתפיחים בערך שעה. אני מקווה שלא שמת את השמרים קרוב למלח או את המים חמים...»»
11
האם צריך מקרר להתפחה? כמה זמן צריךלהתפיח כי כבר חצי שעה מחכה ולא תופח מה לא עשיתי בסדר?
10
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
מרי- הפרשת חלה בברכה מ 1.666 ק"ג, אז רק בכמות פי 4 מזו, זה עם ברכה
9
אתי-וגם מזכה אותך ב"הפרשת חלה"
8
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
אתי-בודאי רק שצריך ללוש היטב, לפני שהיה לי מיקסר הייתי לשה בידיים ויצא מצויין
7
שלום, רציתי לדעם האם לישה עם הידיים תעשה את העבודה??
5
ציון 10
שמעתי שיש לחם נהדר שמכינים אותו עם שמרים ואבקת אפיה
האם אתה מכיר מתכון כזה
4
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
לא ניסיתי לאפות אותו באופה לחם. אני אשתדל למצוא זמן להעלות כמה מתכונים לאופה לחם.
3
בוקר טוב
האם ניתן לאפות את הלחם הזה באופה לחם?
אשמח למתכונים לאופה לחם
2
ניראה מעולה וניקרא קל...
אנסה ואדווח בכייף תודה!!
1
ראובן מ. (עורך)
טיפ: לערבב את הזיתים בתוך מעט קמח כדי לעטוף אותם ולהבטיח הידבקות טובה לתערובת ומניעת נוזלית מיותרים.

לחם זיתים

By Published: מעולה!!! מאת אורן בר 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: 50 ג"ר שמרים יבשים 1/2 כפית סוכר 3/4 כוס מים +3 כפות מים רותחים 1/4 כוס שמן זית 1/4 1 כוסות זיתים מגטלענים חתוכים לרבעים...... Directions:
בקערת מיקסר לשים מלח בתחתית. מעליו את הקמח ומלמעלה את הסוכר והשמרים. להוסיף את המים וללוש בוו לישה. אחרי שהמים נספגו להוסיף את השמן וללוש לבצק אחיד. להתפיח לה...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר