Pesto
תפריט
ש', 23 ספט 2017, 10:32
110386 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי תפוחי אדמה כרובית וגבינה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5617   

פאי תפוחי אדמה כרובית וגבינה
6 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עיקריות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
 
מרכיבים
לתחתית תפו"א לפאי:
4 תפו"א קלופים ומגורדים גס על פומפיה
1/2 כפית מלח
1 ביצה טרופה
1 בצל קטן מגורד
שמן

למלית:
1 כפית מלח
2 ביצים
1/4 כוס חלב
פלפל גרוס טרי
1/4 כפית פפריקה
50 גר' חמאה
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום כתושה
1/4 כפית טימין יבש
1/2 כפית בזיליקום יבש
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 ראש כרובית בינוני, מפורק לפרחים קטנים
3/4 1 כוסות גבינה צהובה מגורדת
דרך הכנה
להכנת תחתית תפו"א הפאי:
מחממים את התנור לחום גבוה, משמנים תבנית פאי.

סוחטים את המים מתפו"א, מערבבים בקערה עם הבצל, המלח והביצה, מניחים ומשטחים בתבנית הפאי על התחתית והדפנות, מכניסים לתנור ואופים כ-35 דקות עד להזהבה, מוציאים ומורידים את חום התנור לחום בינוני.

בזמן אפית התחתית מערבבים בקערה 1/2 כפית מלח, ביצים, חלב, פפריקה ופלפל, מניחים בצד.

במחבת גדולה מחממים את החמאה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ויתרת 1/2 כפית המלח ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים את הטימין, הבזיליקום, הפטרוזיליה והכרובית, מערבבים ומכסים, מבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם, מסירים מהאש.

מפזרים מחצית מכמות הגבינה המגורדת על תחתית הפאי האפוי, מפזרים מעל את תערובת הכרובית והתבלינים בצורה אחידה, יוצקים מעל את תערובת החלב מפזרים את יתרת הגבינה מעל.

אופים בתנור החם כ-35-40 דקות עד להתיצבות המלית, מוציאים ומגישים.

פאי תפוחי אדמה כרובית וגבינה

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: לתחתית תפו"א לפאי:4 תפו"א קלופים ומגורדים גס על פומפיה1/2 כפית מלח1 ביצה טרופה1 בצל קטן מגורדשמןלמלית:1 כפית מלח2 ביצים1/4 כוס...... Directions:
להכנת תחתית תפו"א הפאי:מחממים את התנור לחום גבוה, משמנים תבנית פאי.סוחטים את המים מתפו"א, מערבבים בקערה עם הבצל, המלח והביצה, מניחים ומשטחים בתבנית הפאי על התחתית והדפנות,...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר